Colaci de Pasti

Stiti c-am vopsit ieri oua, am scris AICI . Si, desi tot am zis si-am zis ca nu fac nimic, pana la urma tot m-am pus la oale si la cuptor si am facut colaci traditionali austrieci, pe care matusile si nasele de botez ii ofera nepotilor/finilor.

Reteta e simpla: 1 kg faina, 1 lingurita de sare, 42 g drojdie, 2 oua, 100 g zahar, 100 g unt topit (grasime de cocos am pus eu), circa 1/2 l lapte cald (de soia am pus eu), vanilie, coaja de lamaie, 1 ou pentru a unge colacii si seminte de susan pentru a le presara deasupra.

Se face aluatul si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Apoi se formeaza colacii ori impletind in 3 ori rasucind in doua (eu asa am facut) si se pun in tava la dospit pentru pentru macar o jumatate de ora.

Se ung cu ou batut si se presara cu susan, se coc la 180 de grade circa 20-25 de minute.

Se scot din cuptor, se lasa la racit.

In gaura din mijlocul colacului se aseaza un ou vopsit. Si asa se ofera.

5 gânduri despre ”Colaci de Pasti

Lasă un comentariu