Valoarea ta

Am tot vrut sa-ti spun dar mai bine iti scriu, sa ai negru pe alb pentru ca aspectul asta este unul dintre cele mai importante si, in acelasi timp, cel mai gresit intelese, din viata ta.

Valoarea ta este

A B S O L U T A !

nici mai mult nici mai putin. Valoarea ta nu fluctueaza in functie de ce se vorbeste de tine pe la spate, de ce ti se arunca in fata, de ce stii sau nu stii sa faci, de ce poti sau de ce ar trebui sa stii sa poti.

TU

esti o creatie divina. Cineva sau ceva te-a creat unic si irepetabil. A pus sufletul X in corpul Y si cine poate face asta este sigur mult mai mare si mai puternic decat noi si cine suntem noi sa putem critica o opera divina?

TU

nu poti fi criticata

TU

nu trebuie si nu poti sa te schimbi pentru ca, iti repet:

VALOAREA TA ESTE A B S O L U T A !

Poti sa iti schimbi modul de a gandi. Ceea ce duce la o schimbare in comportament. Ceea ce atrage automatic, dupa sine, o schimbare a caracterului tau si duce la o modificare a traseului in viata. Dar esenta fiintei tale ramane vesnic absolut de perfecta.

Solicitari de genul „Hai, nu fi asa!” sau „De ce esti asa?” sunt pure aberatii. Nu poti schimba ceea ce esti sau modul in care esti. Si nimeni nu iti poate cere sa o faci, nici sa critice ceea ce ESTI, nici macar tu insati.

Da, uneori, pe parcursul vietii, ai gresit. Mai gresesti si-n prezent si, in mod sigur, nici viitorul nu este scutit de asemenea evenimente. Greselile insa sunt lectii de viata menite sa te faca sa vezi mai mult, mai departe, mai clar nu sa te defineasca.

TU

nu esti ceea ce gresesti

TU

esti o fiinta perfecta parcurgand un drum aparent imperfect. Greselile sunt aurul nostru. Din ele invatam. Cu ajutorul lor reusim sa mergem mai departe. Nu conteaza ce greseli ai facut sau cate. Conteaza ce ai invatat din ele. Ce s-a schimbat in gandirea, comportament, caracterul si drumul tau in viata dupa ce ai gresit.

Acuma ca stii care este valoarea ta, ce ai de gand sa faci?

Vrei sa continui sa ignori certitudinea asta si sa te comporti mai departe de parca ori n-ai valora nimic ori foarte putin?

SAU

Vrei sa iti faci datoria si sa traiesti in armonie cu propria valoare?

Vrei sa-ti sarbatoresti si sa-ti cinstesti valoarea?

Te cunosc bine si stiu ca asta o sa faci!

Stiu ca incepand din momentul asta in care ochii iti fug peste cuvinte, o sa-ti indrepti spatele si o sa zambesti, o sa gandesti bine despre tine insati si despre cei din jur, o sa te comporti bine cu tine si cu cei din jur si asta o sa-ti aduca un pic de liniste si fericire in plus.

Si maine inc-un pic.

6 gânduri despre ”Valoarea ta

Lasă un comentariu