Sortarea hainelor

Cum am scris recent, cu cateva saptamani in urma, in vederea marii mutari, am impachetat toate hainele lejere. Mutarea nu s-a produs, mai e de asteptat, asa ca am decis sa despachetez, sa sortez si sa pun la loc, in sertare, hainele.

Am fost decisa sa sortez in primul rand asa-zisele „haine de casa” care sunt deja putin patate, cate una mai are si-o gaura ascunsa sau fermoarul problematic.

Am facut operatiunea asta in timp ce ma uitam la un film pe youtube, convinsa fiind ca eu, cu experienta mea in decluttering, o sa ajung la sfarsitul filmului cu 3 bluze si 2 pantaloni de repus in dulap/sertare.

La sfarsitul celor doua ore de lucru, mi-au rezultat 3 gramezi:

1. Haine „bune” de purtat cand merg undeva sau cand o sa-mi gasesc serviciu in afara casei – gramada super mare

2. Haine „de casa” si, implicit, de antrenament – o gramada mare

3. Haine de transformat in carpe: 2! DOUA!! 2 bucati!

Ceea ce m-a pus in fata unei realitati: nu ma indur sa ma despart de haine = traiesc cu frica ascunsa ca n-oi avea cu ce m-ambraca si-a trebui sa umblu dezbracata, ceea ce la varsta mea poate sa-mi dea peste cap sistemul imunitar!

Si daca nu reusesc sa ma despart de ele atunci se impune o reutilizare. O schimbare a titulaturii si a pozitiei in ierarhia hainelor.

Si am luat la repurecat gramada 2, am ales unele articole ce am stiut ca le pot refolosi ori la facut carpe ori la niste proiecte de cusut. Apoi a venit randul gramezii 3 din care am ales articole cele pot folosi „in casa” si cand ma antrenez. Cine zice ca daca ma antrenez trebuie sa fiu mai putin eleganta? De ce nu pot sta in blugi elastici si bluza eleganta in casa?

Asa am ajuns la un echilibru in ceea ce priveste hainele. Mi-am notat in creier Proiectul 333 pe care inca il studiez si il am in vedere pentru perioada de dupa mult-amanatul mutat-la-casa-noua.

Oricum, revelatia a fost ca, a sorta, a „declutter”a nu inseamna numai sa-ti reduci arucand sau donand lucrurile ci, in primul rand! – a le folosi! Asta transforma „clutter”-ul in articol util.

1965020_10203644538698056_1316647248258591242_n

8 gânduri despre ”Sortarea hainelor

  1. arakelian zice:

    Cat va mutati?

    Eu am triat la sange in fiecare an. Regula e: ce nu am fol. de 1 an, nu mai folosesc, asa ca eject. La mine am facut o categorie comuna: de casa/dormit/sport etc. si aici adaug si tot ce sunt comode/placute, dar vorba ta, patate/scamosite.

    Pentru antrenamentele din casa, poti sa te imbraci lejer, si fuoarte elegant: chilot/short si o bustiera zdravana. Eu abia astept acasa sa dau pantalonii jos de pe mine si sa stau dezbracata 🙂 – cam greu ca e frigut in casa.

    Eu nu arunc, donez. Evident ca am f. putine de donat ca multe le port pana sunt distruse si ajung carpe. Am putine dar mi-e mult mai usor sa aleg si sa ma imbrac.

    Apreciază

  2. IuliaBe zice:

    uite ca si eu duminica am investigat project 333 precum si minimalist wardrobe, insa eu am ajuns la concluzia ca as cam avea nevoie ( 8-} ) de o camasa alba…. acum ma gandesc daca e chiar NEVOIE, sau mai degraba o fitza de a mea
    si eu mai dau din ele, le pun in pubelele ONG-urilor care se ocupa de adunat, reciclat, distribuit, insa am dat destul de multe anul trecut, anul asta nu cred ca mai am ce arunca, ca nu prea am mai cumparat nimic in schimb
    pentru cele ca voi cu manutze dibace si rabdare am vazut pe pinterest tot soiul de DYI projects din carpe, cel mai mult mi-au placut covorasele impletite

    Apreciat de 1 persoană

    • arakelian zice:

      am si facut unu crosetat din tricouri albe vechi:D Dar e super nasol, ca la taiat tricotul se faramiteaza si murdareste mult si peste tot. Si dupa spalat, tot mai lasa… firimituri.

      Acum vreau sa improvizez un sistem de tesut, sa fac niste presuri de alta data :D.

      Apreciază

      • Elena zice:

        La gradinita pe vremea mea se faceau dintr-un cadru de lemn, cu cuie batute pe 2 laturi. Doar ca nu ies prea mari cu sistemul asta. Ce harnica esti, intr-o vreme imi cumparasem andrele nr mare ca sa fac ce zici tu, dar nici n-am mai inceput. De fapt pe mine ma apuca in faze: acum sunt la faza crosetat, desi azi mi-am croit o fusta. Totusi fazele croit-cusut fac mare mizerie in casa(folosesc masa din sufragerie)….asa ca prefer asta cu crosetatul.

        Apreciază

  3. Elena zice:

    E f complicata sortarea asta, ca eu dau peste ceva nepurtat 2-3 ani si il iau iar la purtat.
    Apoi de 3 ani am inceput sa fac dans, asa ca port cu mare succes toate rochiile-fustele care inainte stateau prin dulap.
    Eu imi fac uneori haine, dar e ca si cu hainele din magazin: multe arata bine , dar pe mine nu arata nicicum, asa ca dupa ce le-am facut le arunc. Tot visez la tiparul perfect, dupa care apoi o sa-mi fac multe haine perfecte, dar inca nu l-am gasit.

    Apreciază

Lasă un comentariu