29 de gânduri despre ”Despre post

  1. arakelian zice:

    am ascultat numai o jumatate din documentar. Mi se pare f. interesant!
    Oare sunt centre din acestea in Fr/Ro ? Pana la urma, spun ca se potriveste numai la 2/3 din persoane, si ideea de a tine medical sub observatie e importanta.

    Apreciază

    • IuliaBe zice:

      🙂 am vazut ca e in fr, eu ziceam ca mi-e ciuda ca nu stiu rusa din motive de studiat „sursele” si citit tomurile de cercetari pe tema nutritiei facute in URSS/Rusia; se traduce deloc spre foarte putin si detin rusii astia informatii de aur

      Apreciază

  2. IuliaBe zice:

    la ala nemtesc vb si franceza din cate am vazut, ca au pacienti multi din Elevetia franceza
    uite articolul asta http://bibliobs.nouvelobs.com/documents/20130921.OBS7954/thierry-de-lestrade-qui-peut-affirmer-que-le-jeune-affaiblit-l-organisme.html e cu nenea care a facut documentarul si la un moment dat zice de o clinica/spital francez care a vrut sa experimenteze ideea, insa la vremea articolului inca asteaptau ok-ul pt credit – L’Hôpital Avicenne, à Bobigny

    Apreciază

  3. Elena zice:

    Si pe noi ne-a entuziasmat. Clinica nu stiu, dar am auzit de asociatii „jeune et randonnée” chiar am dat cautare si vad ca-s o droaie de situri.
    Insa intr-o clinica cum e in documentar cred ca-i mult mai usor sa postesti, deja din punct de vedere psihologic.

    Apreciază

    • arakelian zice:

      in documentar, in partea cu clinica rusa, explica faptul ca 2 din 3 reusesc. Ei urmaresc confortul, dar si analizele, etapele, etc. De ex. in etapa de soc, de la ziua 4-5 corpul reactioneaza f. dur. Cred ca testele de urina (acidoza), calciu/fier, cardio ajuta tocmai la urmarirea si consilierea pacientului. Conteaza psihic sa stiu ca e un cadru medical cu experienta a zeci de mii de cazuri sa zica: ok, e bine, sau stop, si mai ales cum se face trecerea!

      Mi-ar place sa fie un cadru organizat si urmarit de biserica, dar nu vreau sa ajung la Tanacu 😀

      Apreciază

      • Elena zice:

        Da, eu am intrat pe site la 2 asociatii din astea si nu am vazut sa fie doctori cei care se ocupa, ceea ce nu m-ar linisti prea tare.
        Cind tot am cautat informatii in franceza despre postul intermitent, am dat peste un blog unde era vorba si de post de citeva zile, era o tinara care descria experienta ei: postea cite 6 zile, dar spunea ca s-a antrenat, adica a inceput cu posturi de o zi, apoi de 2, 3 si tot asa.
        Eu m-am gindit sa postesc o zi, dar nu stiu daca o sa reusesc, pentru ca atunci cind sar peste micul dejun(eu sunt din astea care nu pleaca de acasa fara sa fi mincat ceva), la prinz maninc normal , dar parca ma ridic de la masa cu un gol in stomac, iar pe la 5-6(cind oricum ma apuca pofta de mincare) ma apuc de mincat si cum tot am golul ala in stomac, inchei cu biscuiti si ciocolata.

        Apreciază

  4. Elena zice:

    Cind povestesc in reportaj de experientele cu chimioterapia, mi-am adus aminte de o prietena de-a mea care a avut cancer acum citiva ani si careia cancerologul i-a spus ca poate minca absolut orice, asa ca asa si facea(gen cartofi pai cu gratar). Dupa autogrefa, pentru ca nu mai avea imunitate, nu mai avea voie sa manince absolut nimic crud(ca cica poate avea microbi), asa ca luni de zile s-a hranit doar cu mincare gata preparata , cumparata congelata(ca e sterila zicea ea).E bine acum, dar ma gindesc ca increderea asta oarba in cancerolog a avut un mare rol in vindecarea ei .

    Apreciază

    • arakelian zice:

      Din pacate multi medici ignora nutritia. Am intrebat o amica medic: a spus ca acum 15 ani, cand eram noi studente, orele de nutritie erau facultative! Si nu s-a predat nici macar un curs de importanta laptelui matern.

      Apreciază

  5. Lela zice:

    Foarte interesant!!!!Bine de stiut ca interval mare de post se face doar sub supraveghere medicala!!!!
    Eu inca studiez toate postarile tale referitoare la postul intermitent si sunt hotarata sa incerc cateva metode pana vad ce mi se potriveste mai bine!!!

    Apreciat de 1 persoană

  6. arakelian zice:

    ca sa va amuzati, eu banui ca tin un fel de post intermitent si nu stiam :))) (mananc la ora 18:30 si apoi mai mananc la pra 12:00, intre timp beau apa/un suc de fructe/legume. In weekend seervesc si al pranz acelasi tip de suc, si mananc masa consistenta pe la 17-18, cand termin de gatit.
    O sa imi fac mai des sucuri de fructe/legume 🙂

    Apreciază

      • IuliaBe zice:

        eu imi fac smoothie, in perid asta pun urzici la greu si pt ca sunt fan, fructe de padure congelate, din cand in cand o 1/2 banana, insa destul de rar
        legumele nici eu nu le folosesc la suc, dar ast pt ca nu am extractor, mi-as face daca ar fi din lastari, insa nu vreau sa investesc intr-un aparat din asta, prefer sa mananc legumele asa cum sunt;

        Apreciază

    • arakelian zice:

      le fac la blender, iese … un fel de pasta spumoasa ce pot sa o beau cu paiul. Cred ca e smoothie. Amestec ce am, nu imi place numai de legume, nu are gust niciun gust…. asa ca ascund spanac si telina si castravete printre kiwi, juma de gref, mar, para, juma de banana, zmeura congelata etc. – cate ceva din ce am. Le schimb mereu, legumele alea insa raman acolo. O sa incerc sa bag si urzici, mersi de idee!!!!

      E o alternativa de mic dejun in perioada de post, ca in rest as putea bea o cana de lapte de capra cald, si avantajul cel mai mare e ca il fac pe loc si pot sa consum dupa ce ajung la birou, dar si ca uneori colocatarii gusta si nu stiu ce e acolo. Salatele apar la celelalte mese.

      Apreciază

  7. Elena zice:

    Atunci e smoothie, asa fac si eu cu frunzele verzi: le ascund cu kiwi si banana In varianta sarata am facut cu usturoi. Dar tot nu ma dau in vint dupa ele. Ce sanatos mincati voi!
    Mie nu-mi plac deloc urzicile, dar o sa incerc sa bag in smoothie. Dar ma urzica la degete cind culeg(chiar cu manusi chirurgicale, poate ar trebui sa incerc cu cele de cauciuc groase) si mi-e tare frica de echinococoza, ca in padurea de la noi circula vulpile.

    Apreciat de 1 persoană

    • IuliaBe zice:

      eu nu le culeg cu manusi, ci cu foarfeca, si dupa ce tai plantuta o apuc usor tot cu forfeca si o pun in punga de hartie
      sanatos zici??? in seara asta dupa masa mi s-a facut pofta de paine cu unt si cu miere :)))) si sa stii ca n-am stat sa cuget de 2 ori :))
      nu stiu ce e echinococoza, fug sa googlesc

      Apreciat de 1 persoană

      • Elena zice:

        Nici pt mine nu-i rau piine cu unt si miere: mierea-i sanatoasa, de grasimi avem nevoie, nu vad ceva rau in asta. Pe aici le zice la copii ca e f buna la gustare piine cu ciocolata. Deci vezi ce sanatos maninci daca si asta ti se pare rau?!

        Apreciază

  8. Elena zice:

    E asta: http://fr.wikipedia.org/wiki/Echinococcus_multilocularis. Vulpile si ciinii sunt purtatori, iar la noi in padure sunt si vulpi si multi, multi ciini pe care-i plimba oamenii. Noi am avut un caz in familie(operat, e bine acum).
    Asa ca eu culeg tot ce depaseste o inaltime pe care o consider eu sigura, plus leurda, care are frunze asa de netede, ca ma gindesc ca as vedea daca e ceva pe ele. As culege si frunze de papadii, ca imi plac, dar alea chiar sunt numai la nivelul solului.
    Ideea cu foarfeca e excelenta, o sa o aplic .

    Apreciat de 1 persoană

    • Elena zice:

      Multumesc, o sa ma uit;
      Ieri am facut zi de post si nu mi-a fost foame, doar frig si parca gindeam cu incetinitorul. Seara cind m-am culcat m-a apucat foamea, dar am adormit. Nu m-am simtit deloc cu mintea limpede cum zice toata lumea, ci dimpotriva.
      O sa incerc sa mai fac, dar n-as vrea sa slabesc. Asta nu inseamna ca arat bine, ci ca ar trebui sa fac sport, nu numarul de kg e problema mea, ci distributia lor.

      Apreciază

Lasă un comentariu