Paste cu verdeturi (urzici, spanac, loboda etc)

Reteta de la care m-am inspirat este cea de „Orechiette alle cime di rapa”.

Cum ieri am primit niste „cime di rapa” (Brassica rapa sylvestris – nu stiu cum le zice pe romaneste) am refacut reteta.

Ce am facut?

Am separat tulpinile de la „cime di rapa” si le-am pus in frigider pentru a le folosi a doua zi (azi) la o supa.

Frunzele le-am taiat marunt, data viitoare o sa le toc mai cu bine.

Am cantarit pastele fainoase.

Am pus la fiert apa cu sare. Am controlat timpul de fierbere al pastelor, bavetele au nevoie de 8 minute pentru a fi „al dente” – sunt informatii ce se gasesc pe ambalaj. Am pus la fiert pastele fainoase, am pornit timer-ul si, la 3 minute dupa ce au inceput sa fiarba, deci cu cinci minute inainte de terminarea fierberii, am adaugat frunzele de „cime de rapa” si le-am lasat sa fiarba impreuna.

Separat am incalzit ulei de masline (aromatizat in cazul meu) si am calit in uleiul asta 2 catei de usturoi tocati si un praf de ardei iute.

Cand a sunat timer-ul semnaland am strecurat amestecul de frunze si paste si l-am pus in tigaie, peste uleiul condimentat.

Am amestecat.

Atat.

Sunt delicioase!

Sigur ca voi inlocui pastele cu paste din faina integrala. Deocamdata folosesc ceea ce (mai) am in rezerve.

In locul frunzelor de „cime di rapa” voi folosi urzici, spanac, loboda, frunze de papadie si alte verdeturi ce voi mai gasi primaravara/vara asta.

8 gânduri despre ”Paste cu verdeturi (urzici, spanac, loboda etc)

  1. Adelina zice:

    Sunt frunze de nap. Eu așa zic. Le mai zice rapini sau în engleză turnip tops sau turnip greens. Mie sigur mi-ar plăcea la gust, dar Ioan nu cred că mănâncă așa ceva. 🙂 O să încerc totuși cu niște leurdă și baby spanac. Astea îi plac crude.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu