Un fel de mamaliga…

ce se serveste traditional in Carintia superioara, la micul dejun, se numeste Tolgg’n. Eu l-am cunoscut tarziu dar l-am inclus imediat pe lista mancarurilor mele preferate.

In ce consta?

In graunte de spelta, ovaz si grau, uscate/coapte bine in cuptor, in mod traditional folosind caldura ramasa dupa ce s-a facut paine. Grauntele apoi se macina relativ fin.

Pentru a prepara mamaliga, se pune la fiert o cana si jumatate de apa, cu o bucatica mica de unt si sare. Se adauga o cana de faina Tolgg’n si se amesteca bine. Se stinge focul si se lasa timp de zece minute la umflat. Eu inlocuiesc untul cu unt de cocos din cauza intolerantei la lactoza.

Mamaliga astfel obtinuta se serveste cu lapte, cu cafea sau cu cacao cu lapte. Combinatia de mamaliga calda si lapte rece am iubit-o pe vremea cand eram copil. Acuma cu mamaliga asta am redescoperit iubirea asta veche. 🙂

Ce gust are? Dulceag. Desi nu contine altceva decat grauntele coapte, macinate.

Iubesc mancarurile astea strict regionale, facute din ingrediente putine, cu valoare nutritiva maxima. ❤

Ja, Tolgg'n ich liebe dich! 🙂

Reclame

6 gânduri despre ”Un fel de mamaliga…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s