O idee pentru a economisi bani. Si timp.

Azi am fost la fotograf sa imi fac 2 (doua) fotografii pentru carnetul de conducere pe care, din pacate, trebuie sa-l convertesc intr-unul italian. Stand apoi la povesti cu fotografa mi-a venit o idee. Am intrebat-o daca ar putea sa imi dea fisierul cu fotografia si ea a raspuns ca daca ii dau adresa de email mi-l trimite. Zis si facut de amandoua partile. Eu i-am dat adresa ea mi-a trimis fisierul.

Din experienta stiu ca a face pe hartie o fotografie costa cativa centi. Costul principal atunci cand ai nevoie de fotografii pentru diverse documente consta in fotografiatul propriu zis.

Asa ca, data viitoare cand o sa am nevoie de o fotografie pentru vreun document, ma prezint in aterlier cu fotografia salvata in memoria telefonului si atat. Nu mai tre’ sa sed, nu mai tre’ sa ma blitzuie-n ochi, nu mai tre’ sa platesc fotografiatul ci numai developatul.

Eu si urasc sa ma pozez, sunt anti-fotogenica.

C-un drum am schimbat si gravatarul 🙂

LuxulSimplitatii

25 de gânduri despre ”O idee pentru a economisi bani. Si timp.

    • simplitaly zice:

      Crede-ma ca de obicei ies ca un zombi drogat in poze… De aia mi-a si venit ideea sa cer fisierul pentru data urmatoare, ca am vazut ca azi is prezentabila… :))

      In realitate sunt atat de frumoasa incat de cate ori trec pe langa oglinda si ma zaresc fac „WOW!” 🙂 ❤

      Apreciat de 2 persoane

  1. Ligia zice:

    Ce-am ras cand am citit postarea asta 🙂 Am aceeasi problema cu pozele. Ori ies adormita, ori ies holbata (facand eforturi sa nu ies adormita). Am gasit in sfarsit solutia – avem imprimanta care scoate si foto, asa ca ne facem poze la pere 😛 si le printam direct acasa. Am scapat de un stres :)))

    Apreciat de 1 persoană

    • simplitaly zice:

      uch pentru mine asta ar fi prea mult de lucru. Si sigur costa si hartia si cerneala. In urma cu doua saptamani am scos pe hartie, la fotograf, 2 poze de dimensiuni „normale” ca si cadou pentru cineva, am platit sub un euro.

      Apreciază

      • Ligia zice:

        Da, nu imi dau seama care sunt costurile punctual. Noi avem imprimanta oricum pentru copii, cu un sistem care printeaza ffffff ieftin. In orice caz, faptul ca scap de stresul fotografiatului face toti banii :))

        Apreciază

  2. Loryloo zice:

    Buna idee… eu insa am adoptat aceeasi metoda ca si Ligia: poze langa un perete alb, le bag in laptop, le mai micsorez intr-un program de editare foto si le printez cu imprimanta de acasa. Apoi le pastrez si pentru alte dati.
    In situatii de urgentam, lene sau figura nu prea fotogenica :)), am scanat o alta poza de pe vreo diploma sau alt act, am decupat in programul de editare si gata fotografia 😀

    Apreciat de 1 persoană

    • simplitaly zice:

      acuma eu am 4 poze in format legitimatie (cred ca asa ii spune?). Doua le folosesc pt carnet si doua le tin. Deja ma gandesc sa-mi schimb cartea de identitate ca aratam tare grasa in ea :))
      In orice caz am primit si o poza mare de tot langa alea 4 mici. O sa i-o fac cadou soacrei mele cu ocazia zilei ei de nastere! Si am vazut ca fac si calendare in atelierul foto. O sa vorbesc cu cumnata-mea si la anul ii oferim un cadou de perete cu noi doua ❤

      Apreciază

Lasă un comentariu