Usturoiul nu este unul din cele mai agreate alimente din casa noastra asa ca tind sa-l ascund pe unde pot. Candva faceam o supa foarte buna de usturoi in felul urmator: tocam si caleam usturoiul (mult usturoi!) si niste praz in ulei amestecat cu unt, adaugam o lingura de faina, stingeam cu supa si lapte in proportii egale, lasam la fiert pana se inmuiau toate ingredientele apoi le mixam cu mixerul vertical. Se servea cu crutoane.
Delicioasa dar, cum am mai scris, 1. am eliminat lactatele din alimentatia personala si 2. usturoiul este refuzat de catre alti membrii ai tribului.
Deci ce-am mesterit?
Am calit o capatana de ustorui curatata si tocata mare in ulei, alaturi de 3-4 bucati de praz mai jigarite dar foarte delicioase, din gradina personala. Cand acestea s-au inmuiat, am adaugat 3 cartofi mici curatati de coaja si taiati in felii, am adaugat supa vegetala cat sa acopere ingredientele solide si sa le depaseasca nivelul de doua degete, am condimentat cu: sare, piper, sofran si coriandru macinat.
Am lasat totul sa fiarba si apoi am mixat cu mixerul vertical.
Supa ieri seara am mancat-o cu ulei de seminte de dovleac si seminte de dovleac nesarate. Azi in schimb o s-o servesc cu crutoane de paine si un firicel de ulei de masline.
Daca am avut reclamatii? Nu! Am prezentat-o ca fiind o angelica supa crema de cartofi cu niste praz si usturoiul am uitat sa-l mentionez, varsta bat-o vina…!
Supa este DELICIOASA! Fara gluten, fara lactate si fara carne. 100% deliciu!
PS nu, sigur nu e ulei de motor, este ulei de seminte de dovleac!
supa asta e preferata mea, eu pun cateii de usturoi intr-o hartie de copt, la cuptor si ii las acolo 10-20 de min, pana incepe sa se simta mirosul in casa; dupa ii adaug in oala in care am fiert in prealabil 1 ceapa mica, jum de morcov, jum de pastarnac, 2-3 cartofi; mixez cu mixerul vertical, adaug 1-2 linguri de smantana lichida, asezonez si gata
noua ne place tare mult, si o mancam la fel, cu crutoane;
ApreciazăApreciază
cred ca e urmatoarea supa pe care am s-o fac.
ApreciazăApreciază