Rupt in 30 – Prima saptamana

Inca nu am o idee clara despre cum arata viitorul imediat si nu am vrut sa ma incalt cu ceva greu de digerat asa ca azi m-am apucat de Rup in 30 (Ripped in 30), un program ce urmeaza structura lui „30 Days Shred” cu trei cicluri de exercitii, fiecare ciclu constand din 3 minute forta, 2 minute cardio si 1 minut abdomene. Spre deosebire insa de Shred ce avea 3 nivele, Rupt in 30 este construit pe 4 saptamani, cu cate 5-6 antrenamente/saptamana si 1 sau 2 zile de repaus.

Despre primul antrenament ce sa spun? Dupa 6 weeks 6 pack, prima saptamana fiind si cea mai usoara din Ripped, am transpirat mai mult din cauza caldurii decat a efortului. Ceea ce nu e tocmai de rau pentru ca avand de a face cu exercitii mai putin pretentioase, pot sa le fac in varianta pentru avansati 🙂

Cum ma organizez: Am descarcat toate saptamanile si le-am salvat pe o cheie USB pe care o citesc apoi cu ajutorul televizorului sau a computerului.

De ce am nevoie? Greutati. Jillian cere la inceput 2 seturi, unul usor si unul mai greu, eu am o singura pereche de greutati, de 2,5 kg fiecare si pe astea le folosesc. Saltea daca folosesc o suprafata dura – eu ma folosesc de covorul din sufragerie.

Cum pornesc la drum? Cu un numar X de kilograme care nu este relevant. Nici nu ma masor, merg „la ochi” pentru ca estetica nu ma intereseaza, urmaresc un singur tel: sa-mi pastrez si imbunatatesc starea de sanatate.

Strategie alimentara? portii (mai mici), reducerea drastica a consumului de zahar.

Alte activitati fizice? Sarit coarda si la trambulina de cate ori posibil.

Video-ul primei saptamani il gasiti aici: http://www.4shared.com/video/435qaOa3/Jillian_Michaels_-_Ripped_In_3.html?locale=de#

2 gânduri despre ”Rupt in 30 – Prima saptamana

  1. iulia i. zice:

    Bravo! Felicitari! Esti consecventa si imi place tare de tine 🙂 Saritul coardei e un exercitiu cardio super si intareste si musculatura picioarelor. Ia sa caut si io o coarda sa ma apuc de topait… Dar alergatul nu-ti place, nu te simti confortabil sau… daca imi permiti – de ce nu il incluzi in rutina saptamanala de exercitii fizice?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s