Alte 7 idei pentru a economisi in bucatarie

1. Nu spala cutitetele in masina de spalat vase! Isi strica taisul si o sa trebuiasca sa fie ascutite des, deci se consuma. Spala-le cu detergent, sterge-le si le pune la locul lor sau lasa-le le uscat intr-un suport.

2. Foloseste un cuptor mic. Unul normal, nu microunde. Se incinge mult mai repede secat unul normal si consuma mult mai putin curent. Este ideal pentru incalzit diverse si pentru a face portii mici de prajituri si alte copturi (1/2 tava normala).

3. Foloseste acelasi aparat pentru cat mai multe operatiuni. De exemplu: masina de paine face si marmelada si drob. Pe langa astea, se poate folosi ca si framantator, cuptor si dospitor. CRED ca poate face si risotto dar inca nu am incercat. INCA! Daca insa reuseste sa faca risotto atunci poate ca ar reusi sa faca si mamaliga??! O sa revin cu impresii dupa ce incerc. Geanta frigorifica pastreaza si caldura nu doar frigul de ci poate fi folosita la tinut borcanele de dulceata sau compot calde, la facut iaurt etc.

4. Renunta la tigaile anti-aderente. Sunt periculoase, se strica repede si trebuie sa cumperi altele. Frige mai putin si din ce in ce mai putin. Achizitioneaza o tigaie de inox sau de fier. O sa te tina o viata.

5. Planifica bine coptul in cuptor. Pentru ca se consuma mult curent pana cand ajunge la temperatura inalta dorita. Daca tot il pornesti ca sa faci o pizza poti pune in acelasi timp si niste cartofi la copt pe care sa-i folosesti a doua zi la facut salata orientala, gnocchi di patate sau Bratkartoffeln.

6. Foloseste borcanele de la diverse conserve cumparate la depozitat diverse alimente, inlocuind cutiile de plastic ce costa bani, prind usor miros de alimente si sunt nesanatoase.

7. Rupe pastilele pentru masina de spalat vase in doua si foloseste doar cate o jumatate. O sa fi surprins ca spala la fel de bine ca o pastila intreaga.

7 gânduri despre ”Alte 7 idei pentru a economisi in bucatarie

  1. anca zice:

    Borcanele le folosesc, masina de vase inca nu am (visez la ea, dar nu am unde sa o pun), cuptorul insa il folosesc foarte des si fiind electric consuma foarte mult :(, insa nu inteleg de ce nu sunt bune tigaile anti aderente. Eu am una de 7 ani si e ca noua…ce e drept in afara de clatite americane nu am folosit-o niciodata fara ulei/unt. Tigaile de tabla dau un alt gust, parca mai bun, mai autentic (bunica mea are una de cand era tanara cred), dar mie mi se apr mai comode astea anti aderente pentru ca se curata mai repede si bine si nu se lipeste mancarea cand scade…

    Apreciază

  2. fiordaliso zice:

    Carmen mie masina de vase mi-a stricat si lingurile si furculitele, dupa cativa ani de folosire intensiva. Desi au fost din inox de calitate, au oxidat usor.
    Pastilele m-a invatat cineva mai demult sa le tai in doua, mai ales ca masina mea e mai mica este perfect.
    La noi in casa se consuma destul de mult nes, si il cumpar la borcane de 200 g. Producatorii sunt smecheri si nu fac capacele de dimensiuni uzuale, sa le pot schimba cu capace metalice, asa incat fiind din plastic nu inchid perfect si nu le pot folosi la conserve. Dupa ce le-am aruncat un timp mi-a venit ideea gemiala sa pun in ele gris, sare, zahar, malai etc, chestii pe care le tineam in plastic inainte. Arata si foarte bine cu toate borcanele la fel. Eu tin si fructele uscate in borcane de sticla, stau mai bine decat in hartie.

    Apreciază

    • simplitaly zice:

      Da, stiu de care borcane zici, am si eu asemenea, de la Nutella, cu capac de plastic. Sunt practice exact pentru scopul mentionat mai sus de tine, pentru a depozita alimente care nu au nevoie de inchidere ermetica 🙂

      Apreciază

Lasă un comentariu