Acuma ca a sosit sezonul cireselor, sa nu uitam ca putem sa infuzam coditele si sa bem infuzia calda sau rece, pentru a preveni piatra la rinichi.
Samburii daca-i spalam sub jet de apa si-i punem pe un pervaz sau undeva unde nu ne deranjeaza, la uscat, ii putem folosi pentru a face pernite umplute cu samburi care, incalzite le putem folosi pentru a atenua durerile de burta sau de spate si, racite in colgenator, funtioneaza impotriva durerilor de cap, durerilor articulare si celor provocate de intepaturile de insecte. Mai jos sunt doua modele de asemenea pernite. Cine insa nu vrea sa coase, poate umple cate o soseta desperecheata si sa-i coase doar gura sau sa i-o lege c-un capat de ata.
Pofta buna! 🙂
o sa incerc sa usuc si cateva codite de cirese. Imi pun in borcane, cu etichete: flori de salcam, codite de cirese, petale de trandafir, etc – vad eu ce mai recoltez; iar la iarna voi incerca sa imi fac mai des ceaiuri aromate. Si gratis.
ApreciazăApreciază
am trecut azi pe langa un tei inflorit. O nebunie ce miros emana!!
Eu teiul il usuc pentru ceaiuri, pentru bai relaxante si pentru pus in pernutele aromatice.
ApreciazăApreciază
Zilele trecute mi-am cumpărat un cilindru umplut cu bobiţe de poliester pentru odihnit gîtul, l-am probat si sub formă de spătar pentru odihnit spatele şi e foarte bun…. adun acum sîmburi de cireşe să-mi fac o pernuţă mică.
ApreciazăApreciază
am avut niste dureri de cap zilele trecute si m-am intins in pat, cu pernuta de samburi de cirese rece sub ceafa, mi-a trecut in cateva minute 🙂
ApreciazăApreciază