ReFaMa – Crede

Am baut o cafea la o terasa azi. Un barbat negru ce vinde ambulant diverse lucruri s-a apropiat de noi. I-am spus ca nu cumparam din… principiu si l-am intrebat daca doreste sa bea o cafea cu noi.
S-a asezat.

Si am aflat ca este nigerian, are 32 de ani. Ca mama lui il bate demult la cap sa se insoare si sa-si intemeieze familie dar ca inca nu poate din cauza job-ului. Ca reuseste sa se mentina, sa manance o data pe zi, sa-si plateasca facturile. Si ca spera. Pentru ca el crede ca totul are un sens si ca totul va fi curand bine. Mi-a spus asta uitandu-se-n ochii mei si am stiut ca nu ma minte.

Exista mereu cineva sau ceva mai presus decat noi. Daca nu e Dumnezeu atunci e Universul. Daca nici el atunci sunt atomii din care suntem formati si care circula imbracand diverse forme de energie.

In orice ai crede sau n-ai crede, iti promit ca exista mereu ceva mai mare si mai sus decat noi. Iti promit ca exista scopuri pentru fiecare si chiar daca nu intelegem „de ce” ni se intampla unele lucruri, exista mereu un „pentru ce” mai accesibil intelegerii noastre. Sa ne concentram pe el 🙂

Un gând despre ”ReFaMa – Crede

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s