Un clasic al copilariei mele.
Fac un aluat normal de paine: 2 cani de apa, 1 plic de drojdie de bere, 5 cani de faina si o lingurita de sare.
Pentru umplutura tai marunt loboda, cozi de ceapa si de usturoi, adaug o lingurita de sare, amestec bine si las sa stea asa pentru cateva ore.
Dupa cele cateva ore strang umplutura in pumni pentru a-i extrage lichidul. O rasfir pe o farfurie.
Impart aluatul in 8 si umplu fiecare din ele cu loboda.
Le prajesc in tigaia unsa cu ulei, le intorc.
Le mancam calde sau taiate in sferturi alaturi de un blid de supa. De urzici 🙂
Cred ca am sa fac si eu. Eu faceam cu spanac si feta, dar am auzit in tren de varianta cu loboda la o unguroaica, de atunci i-am pus gand rau:)). Si cum mie-mi place orice din aluat prajit sigur o sa o tot fac. O singura intrebare am : la noi nu este loboda verde, doar rosie, conteaza?
ApreciazăApreciază
nu cred sa conteze, gustul este cam acelasi cred. Loboda rosie nu am vazut demult, am semanat anul tecut dar mi-au mancat-o melcii fara casa sta-le-ar in gat
ApreciazăApreciază
Ancuta, sigur exista loboda verde si la voi. Daca eu am si la voi trebuie sa fie.
ApreciazăApreciază
Na, ca p asta nu o stiam.
ApreciazăApreciază
Uite una pe care o sa o sar, nu-mi place nimic din categoria gogosi si aluat prajit , chestie care pe termen lung s-a dovedit un mare noroc pentru greutatea mea
ApreciazăApreciază
eu fac rar dar fac totusi 🙂
ApreciazăApreciază
eu nu am loboda aici. Moama, si ce ii duc dorul…. dar na, saracie mare in belgia :)))
ApreciazăApreciază
Daca ma gandesc la tine in timp ce mananc loboda conteaza?
ApreciazăApreciază
Am incercat cu leurda, spanac si cu branza, trec si loboda pe lista. 😊
ApreciazăApreciază