ReFaMa – Fii direct

E atat de relaxant si de bine sa ai de-a face cu oamenii directi. Mie, personal, mi-a trebuit o vreme sa pot sa accept ideea ca a spune cuiva ceea ce vrea sa auda, pentru a nu-l supara, pentru a nu fi nepoliticos sau a parea lipsit de educatie, chiar daca asta inseamna sa merg impotriva a ceea ce am eu nevoie inseamna sa imi fac o defavoare mie si celui cu care vorbesc. Acuma insa nu mai iau la modul suparacios eventuale refuzuri ale oamenilor cu care vin in contact. Pentru ca ma refuza nu pentru ca as fi eu urata sau proasta sau pentru ca nu ma iubesc ci pentru ca sunt ei in incapacitatea momentana de a face/zice ceea ce am cerut eu. Si atunci solutia este sa … caut alta solutie 🙂

Iubesc sa petrec timp cu oamenii directi. Stiu mereu ca ceea ce se pune pe masa corespunde realitatii si nu trebuie sa caut dedesubturi si intelesuri sau intentii ascunse.

Incerc sa fiu ca ei. Sa comunic in cuvinte simple, sa intreb direct fara sa presupun ceea ce ar putea celalalt gandi despre mine. La urma urmei ceea ce gandeste cineva despre mine nu este treaba mea. Treaba mea e sa traiesc si sa fac lucrurile cat de bine pot, sa-mi comunic intentiile si nevoile cat de clar pot.

Imi amintesc de o situatie de la inceputul adolescentei mele. Cu ocazia aniversarii lui Eminescu s-a organizat la Biblioteca o recitare de poezii. M-am prezentat si eu cu intentia de a participa. Alesesem poezia „La steaua”. Aveam in fata doua doamne. Una din ele a strambat foarte superior din nas. Cealalta a intrebat-o „Ce-i?”. La care doamna cu nasul expresiv i-a raspuns: „La stea care-a rasarit / E-o cale atat de luuuUUunga…” Ok. Ce s-a intamplat de fapt? Poezia se vede ca a fost prea scurta pentru asteptarile si gusturile doamnelor (nu-s eu de vina ca doara n-am scris-o eu hihi) si, in loc sa imi spuna asta in mod direct, ceva in genul „Este cam scurta, nu vrei sa alegi una mai lunga?” s-a jucat toata scena aceea gratuita in fata mea. Bineinteles ca nu am mai participat la recitare.

Urasc aluziile si urasc apropo-urile. Cine are ceva de zis sa zica in mod direct si simplu.

La fel si eu, daca am ceva de zis imi doresc sa pot s-o fac cinstit, pe fata, fara sa jignesc si fara sa fac presupuneri.

Un gând despre ”ReFaMa – Fii direct

  1. Elena zice:

    Din pacate, lumea ii apreciaza pe cei care sunt falsi si ii magulesc pe toti. Eu sunt una care nu sunt deloc „diplomata”(eu as spune ipocrita) , dar prefer sa fiu asa, chiar daca asta nu imi foloseste decit mie poate…Ce-i drpt ca imi plac persoanele asemenea mie, decit cele false .

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s