Am cumparat o caserola de 500 g de carne tocata.
Jumatate (250 gr) am amestecat-o cu 2 cepe mari si 4 morcovi tocati in mixer, 2 oua, sare, piper, cimbru uscat si pesmet cat sa obtin un aluat modelabil.
Am facut O GRAMADA de chiftele delicioase ce le-am servit alaturi de o garnitura de lentiche cu urzici (O cana mare de lentiche fierte impreuna cu doua maini bune de urzici, sare si piper).
Au iesit 4 portii generoase de chiftele crocante in exterior si aromate in interior.
in poza se vad doar o parte din ele.
O parte din garnitura de lentiche a ramas pe azi.
AZI
Am pus la calit intr-o lingura de untura de porc cele 250 g de carne tocata ramase. Am condimentat cu: sare, piper, ardei iute, un gat generos de sos de soia, pasta de ardei rosu si un borcanel de bulion. Am adaugat restul de mancare de lentiche de ieri si o conserva de boabe de malai fierte. Am obtinut un tip de chili con carne foarte foarte delicios din care am mancat azi si mai am si pe maine, deci maine nu gatesc! Yupi!
Sunt foarte multumita ca am reusit sa acopar 3 mese cu 500 g de carne. Gustul nu a suferit deloc, dimpotriva! Pe langa carne am reusit sa „strecor” cu succes si urzicile, lentichile, cepele si morcovii.
Sigur ca modalitatea de gatire – in baie de ulei – este problematica pentru sanatate. Promit insa ca nu exageram. Frig alimente in baie de ulei o data la cateva luni.
Imi place stilul tau de viata care incurajeaza simplitatea si totodata mirajul existentei sanatoase in acord cu tot ceea ce ne inconjoara . Te invit sa vizitezi si blogul meu si sa imi spui opinia despre el . O zi buna si incarcata cu multa energie !
ApreciazăApreciază
Multumesc, am trecut deja pe la tine, felicitari pentru proiectele tale! 🙂
ApreciazăApreciază
pt chiftele, o idee: adauga si putin usturoi.
Daca sunt de carne de porc, si iti plac mai crocante/uscate, poti scapa de prajit: faci bilute si bagi la cuptor. Cele de pui/vita/peste nu, ca se usuca prea tare.
ApreciazăApreciază
daca mi-ar fi incaput in cuptorasul mic le-as fi facut la cuptor. Cand pornesc cuptorul mare prefer sa fac 2-3 feluri de produse care trebuie coapte, ca sa folosesc curentul la maxim. Si nu am avut nici un fel de pregatiri preliminare, nici macar paine.
Usturoi pun de obicei, de data asta am uitat.
Am pus in schimb in chili con carne dar am uitat sa scriu de el :))
ApreciazăApreciază
Mmm, bunuţe chifteluţe ai făcut, o să fac şi eu că n-am mai mîncat demult !
ApreciazăApreciază
inspirata de tine, am pregatit si eu meniuri pe baza de carne condiment. Am tocat la cutit niste kaizer/slaninuta afumata cumparata de la tarani din Ro, am portionat in pungute de aprox. 200gr, si adaug la mancaruri gatite gen linte / fasolica / pizza / legume, pt gust.
ApreciazăApreciază
daaaa eu asta fac cu carnatul chourizo. Iau cate unul si ma tine si doua luni de zile 🙂
ApreciazăApreciază