ReFaMa – Aminteste-ti mereu ca ai o singura viata

Da, doar una, o singura viata, o singura sansa sa fiu, aici, pe pamant, ceea ce am nevoie sa fiu.

Ti se intampla si tie sa urmaresti un film si, o anumita replica, sa schimbe ceva adanc in sufletul tau si sa-ti ramana pe viata?

In Persepolis, cand Marjane se pregateste sa plece in lume, bunica ii da un ultim sfat:

In life you’ll meet a lot of jerks. If they hurt you, tell yourself that it’s because they’re stupid. That will help keep you from reacting to their cruelty. Because there is nothing worse than bitterness and vengeance… Always keep your dignity and be true to yourself.”

„In viata vei intalni o multime de netoti. Daca te vor rani, spune-ti ca o fac pentru ca sunt prosti. Asta o sa te ajute sa nu reactionezi la cruzimea lor. Pentru ca nu exista nimic mai rau decat amaraciunea si razbunarea… Pastreaza-ti mereu demnitatea si fii fidela tie insati.”

M-am straduit in viata sa invat sa ma descurc cu oameni problematici (pentru mine). Mereu am crezut ca imi scapa ceva, ca sunt prea limitata ca sa pot intelege lectia si sa gasesc solutia iesirii din conflict. Pana la urma am inteles ca aveam nevoie sa ma clarific si sa ma consolidez pe doua planuri:
– primul si cel mai important este cel al ancorarii valorii de sine inauntrul meu. Adica sa dau mai multa greutate a ceea ce cred eu despre mine si sa ma dezobisnuiesc incet incet de a ma preocupa de ce ar putea gandi altii despre mine sau actiunile mele.
– al doilea, la fel de important, este spatiul acordat persoanelor cu care nu reusesc sa am o relatie armonioasa fara sa trebuiasca sa renunt la mine insami si la valorile mele. Am inceput sa aloc tot mai putin timp incercarii de a gasi solutii conflictelor si sa triez mai mult oamenii cu care decid sa impart timpul acestei unice existente pamantesti.

Valorile ce le reprezentam in viata ne sunt date de catre familie si de catre sociatate, in cursul unui proces numit educatie.

Valorile ce ne reprezinta insa sunt cele ce le descoperim in cursul procesului de auto-educatie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s