Am scris mai demult aici cum se fac nocherli si o reteta de baza.
Azi am fiert la aburi, in oala sub presiune, doua maini bune de urzici proaspat culese. Le-am strecurat pastrand zeama si urzicile le-am facut pireu. La care pireu am adaugat 2 oua, zeama in care au fiert urzicile si faina pana cand am obtinut o compozitie ca cea de chec.
Am fiert nocherli in apa cu sare pana s-au ridicat la suprafata, adica vreo 4 minute.
Intr-o tigaie am incalzit unt in care am calit un catel de usturoi zdrobit.
Am pus nocherli in tigaia cu untul si i-am lasat si pe ei cateva minute, tot amestecandu-i, sa se pupe cu untul.
O mancare simpla, delicioasa, ieftina si cat de cat sanatoasa!
Pun si-o poza cu blitz ca am bagat de seama ca-s cam inchise cele dinainte.
Am ramas cu gindul la nocherlli tai…ieri am facut o supa de legume pe care am imbunatatit-o cu nocherlii facuti cu lingurita, a iesit delicioasa…la vara o sa fac din rosii proaspete si supa de rosii cu nocherlii, multumesc de reteta !
ApreciazăApreciază