Nocherli de urzici cu unt usturoit

Am scris mai demult aici cum se fac nocherli si o reteta de baza.

Azi am fiert la aburi, in oala sub presiune, doua maini bune de urzici proaspat culese. Le-am strecurat pastrand zeama si urzicile le-am facut pireu. La care pireu am adaugat 2 oua, zeama in care au fiert urzicile si faina pana cand am obtinut o compozitie ca cea de chec.

IMG_0830

Am fiert nocherli in apa cu sare pana s-au ridicat la suprafata, adica vreo 4 minute.

IMG_0837

Intr-o tigaie am incalzit unt in care am calit un catel de usturoi zdrobit.

Am pus nocherli in tigaia cu untul si i-am lasat si pe ei cateva minute, tot amestecandu-i, sa se pupe cu untul.

IMG_0841

O mancare simpla, delicioasa, ieftina si cat de cat sanatoasa!

Pun si-o poza cu blitz ca am bagat de seama ca-s cam inchise cele dinainte.

IMG_0842

2 gânduri despre ”Nocherli de urzici cu unt usturoit

  1. Geta zice:

    Am ramas cu gindul la nocherlli tai…ieri am facut o supa de legume pe care am imbunatatit-o cu nocherlii facuti cu lingurita, a iesit delicioasa…la vara o sa fac din rosii proaspete si supa de rosii cu nocherlii, multumesc de reteta !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s