Medic sau popa?

O zeama de cuvinte

Aceste constatari nu-mi apartin dar mi le insusesc in totalitate. Si ma dor.Cititi-le si voi si ganditi-va o clipa in ce realitate mincinoasa traim. Sau combateti-ma, dati cu pietre, ca n-am mai incasat-o demult.

Medic sau popa?

-Medicul face cea mai grea facultate, trebuie sa se perfectioneze tot timpul, sa fie in pas cu progresul accelerat al medicinei.Popa face o facultate de 3 ani dar poate profesa si doar cu seminarul teologic.

-Medicul trebuie sa invete pe de rost totul si mai trebuie sa-si puna si imaginatia si intuitia la treaba ca sa poata promova. Popii, dupa ce au invatat la scoala, nimic nu se mai schimba, Biblia nu se modifica, dumnezeu nu schimba legile, nu se schimba instrumntarul.

-Popii, cand tin slujba, citesc din Biblie, nu ii invinuieste nimeni ca nu stiu cuvantul Domnului pe de rost.

-Medicii daca cer bani de la pacient sunt ridicati de procuratura. Popii…

Vezi articolul original 964 de cuvinte mai mult

5 gânduri despre ”Medic sau popa?

 1. Lili zice:

  Oameni buni, nu putem compara cele doua meserii. Preotul nu a invatat nimica.Nu poti invata credinta in Dumnezeu.Ori este in tine ori nu este.Preotul a invatat pe de rost sau dupa ce le-a repetat de multe ori niste proceduri care dupa parerea cuiva sau a mai multora reprezinta credinta.Sa fim seriosi .Daca a existat sau exista o putere dumnezeiasca credeti ca a avut nevoie de o biserica , de un popa imbracat in sutane negre sau dimpotriva stralucitoare ? Sau are nevoie de slujbe care dureaza mai mult decat o operatie pe inima deschisa ?
  Ce invata un medic si ce responsabilitate are nu mai trebuie sa zic.
  Prin urmare ce sa compar ?

  Apreciază

 2. adelinailiescu zice:

  Multumesc de reblogare! N-as vrea sa creada cineva ca sunt impotriva bisericii sau a credintei. Dimpotriva, eu om fara Dumnezeu e un om pierdut! Dar de ce avem nevoie de intermediar intre noi si Cel de Sus, cineva care sa ne ia taxa pentru a ne inlesni o audienta? Credinta si medicina ar trebui sa se completeze, balsamul pentru suflet ajuta in orice terapie dar e prea mare discrepanta intre cum e vazut un medic si cum e un preot.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s