Painici cu urzici

Am intrat de azi, oficial, in sezonul urzicilor si, la fel ca anul trecut am inceput sa fac paine/painici cu urzici.

La reteta mea, obisnuita de paine* adaug o mana buna de urzici spalate in apa cu bicarbonat, lasate la zvantat si apoi macinate marunc cu robotul.

Sunt deosebit de gustoase!

* reteta de paine:
– 2 cani apa
– 25 g drojdie
– 5 cani faina
– 1 lingura rasa de sare
se pun in cuva automatului de paine exact in ordinea asta. Am folosit programul scurt al masinii, cel pentru framantat aluat de taitei, care dureaza doar 15 minute. L-am lasat in cuva sa mai dosposeasca apoi am format painici ce le-am mai lasat si pe ele sa creasca, le-am crestat si le-am copt.
La ingredientele de mai sus eu am adaugat, asa cum am scris, urzici macinate.
Reteta asta de paine iese mereu bine, indiferent ca este facuta la mana sau in automatul de paine.

2 gânduri despre ”Painici cu urzici

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s