Pizza

Pizza ce-o fac in casa este, zic eu, mai putin nesanatoasa decat pizza cumparata si pentru noi, ca ne-am obisnuit cu ea, si MAI gustoasa. De ce?

Pentru ca:
– aluatul este de spelta amestecat cu spelta integrala si doar o mica parte faina alba
– o acopar cu produse ori proaspete ori conservate in mod corect (incet incet elimin conservele de pe lista de cumparaturi si cumpar doar produse conservate in borcane de sticla)
– o acopar abundent cu legume (ciuperci, malai, anghinare, bucatele de vinete, masline, caperi etc) si apoi ii pun 3-4 feliute de salam deasupra, de ochii lumii, cat ca sa nu am reclamatii
– o tin in cuptor pana se coace nu pana se arde.

Fac blatul subtire astfel incat legumele sa fie preponderente.
O mozarella mica imi ajunge pentru 2 tavi mari de cuptor pentru ca o tai marunt si o raspandesc bine in peisaj.

Sigur ca pana sa ajuns la varianta asta a trebuit sa inlocuiesc treptat faina alba din aluat si treptat sa scad proportia de carne si sa maresc cea de legume, ca sa nu para ca mutilez brusc sacra pizza italiana… hihi

Aceasta este impricinata:
IMG_0574

5 thoughts on “Pizza

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s