Sare cu rozmarin

Iubesc rozmarinul. Gata, am spus-o si pe asta!

Am aproape tot timpul niste crengute de rozmarin la uscat, pe calorifer. Sau intr-o vaza goala, alaturi de ramurele de dafin. Din ele ma servesc cand gatesc.

Azi am gasit o reteta de sare cu rozmarin si m-am pus pe treaba. Am adaptat-o un pic ca altfel n-as fi Carmen…

Am scos acele de rozmarin de pe tulpini si le-am macinat pret de cateva minute. Dupa care am adaugat sare, in proportie mai mare decat cantitatea din reteta… la cam 2 linguri mari de rozmarin uscat macinat am adaugat 6 linguri de sare mare … de mare… si am mai macinat un pic. Tot la cateva secunde ma opream sa controlez consistenta. Asa am obtinut o sare cu rozmarin nici fina nici mare, tumna buna de folosit pe o felie de paine cu unt, la sarat cartofii la cuptor sau cei fierti…

Avand in vedere ca rozmarinul are si proprietatea de a stimula memoria si concentrarea ma bate gandul sa folosesc borcanasul asta cu sare si pentru inspiratii profunde atunci cand o sa am nevoie de o minte brici.

IMG_0523

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s