Clubul iubitorilor de ciorbe

Ma delar un mare fan al ciorbelor, ciorbitelor, supelor si supitelor. Din toate puntele de vedere sunt felurile ideale de mancare. Intr-un blid de ciorba poti avea totul: proteine (carne sau oua, paste fainoase cu oua, fasole), legume (aici chiar ca optiunile sunt nelimitate) si hidrati de carbon (cartofi, orez etc). Plus un lichid cald care face totul usor de digerat.

Din punct de vedere al procesului tehnologic iara numai si numai beneficii. Se foloseste o singura oala. Una! Totul se taie in cubulete si se adauga in functie de timpul de fierbere, atunci cand le vine vremea, in oala. Aici da ca avem nevoie de un pic de experienta ca sa putem aprecia cat de cat exact ce si cand aterizeaza in oala, altfel riscam sa avem cartofii fleasca pe cand fasolea e tocmai buna. Dar nici asta n-ar fi bai, am zice ca e o supa semi-crema (hihi) de legume.

Iubesc simplitatea cinelor ce constau in ciorba. O oala, o lingura de lemn, un polonic. Un cutit si-un fund de lemn. Farfuriile de servit si tacamurile. Atata-i de spalat cand terminam de mancat. De fapt in seara asta nu pornesc masina de spalat vase. Pentru ca nu s-a umplut.

Curand poate deschid un club al iubitorilor de ciorbe. Unde sa ne intalnim ca sa ne falim ca ciorbarelile personale… ar merita 🙂

5 gânduri despre ”Clubul iubitorilor de ciorbe

  1. simplitaly zice:

    Daca te inspira apuca-te de scris, noi o sa te promovam si-o sa te citim! 🙂
    Despre eficienta ciorbelor – asa e! In cazul meu cheia este sa nu fac o cantitate prea mare care sa ne plictiseasca la un moment dat. In orice caz o oala de ciorba acopera cel putin 2 mese, ce se poate dori mai mult?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s