Sa zicem ca suntem acasa si e seara si ne pregatim de mers la nani. Si ne vine dorul sa lasam chiuveta stralucind. Asa ca deschidem dulapul de sub chiuveta si HOPALA! constatam ca flaconul de Cif crema e gol. Hm! Asa ceva…
Insa…
nu ne dam batute noi cu una, cu doua.
Luam 3 linguri de bicarbonat de sodiu. Si-i adaugam 3 stropi de detergent de vase. Si atatea linguri de apa cat sa obtinem cremozitatea dorita.
Cu opera asta incepem sa curatam chiuveta si constatam ca (iara HOPALA!) se curata bine, fara sa frecam insistent. Si in timp ce dam ultimele retusuri chiuvetei ne felicitam in gand ca am curatat chiuveta fara sa inhalam mirosul placut – dar toxic! – de detergent. Si ne mai felicitam ca optand pentru metoda asta poluam muuult mai putin mediul inconjurator, mai exact propria casa si planeta pe care traim. Plamanii ne multumesc. La fel si pestii din ocean.
Suradem pe sub mustata la gandul ca tocmai am economisit BANI, curatand chiuveta cu un produs ce costa de zece ori mai putin decat Cif-ul crema.
Acuma pe langa ca suntem frumoase si destepte, mai suntem si (mai) sanatoase si-avem mai multi bani in portofel. Leu dupa leu 🙂
PS Inchis intr-un borcan, Cif-ul nostru se pastreaza pentru mai multe zile.
Cat de frumos ai descris tu procedeul de realizare a Cif crema Hand made!
ApreciazăApreciază
Multumesc frumos.
ApreciazăApreciază
Subscriu la ce a scris Raluca şi mai adaug şi amuzant.
Între oţet şi bicarbonat curăţă mai bine bicarbonatul?
ApreciazăApreciază
otetul il folosesc ca si detergent universal. Bicarbonatul pentru puterea abraziva.
ApreciazăApreciază
Multumesc de reteta: am facut azi sa straluceasca vana si chiuvetele din casa!
ApreciazăApreciază
super idee! functioneaza maxim 🙂
ApreciazăApreciază
Cat de simplu, frumos si eficient! Pot sa garantez ca bicarbonatul curata f bine, eu il pun intr-o oala arsa cu ceva apa si las la fiert 10 minute – nimic nu mai ramane din arsura
ApreciazăApreciază