Multumiri lui FlyLady

Ieri seara am organizat o cina ad-hoc, pentru zece persoane cu:

Supa crema de legume – facuta de moi

IMG_0070

Gnocchi de dovleac – facuti de cumnata. Eu am copt dovleacul in cuptor c-o zi inainte, in timp ce coceam painea. L-am lasat la scurs in frigider pana a doua zi cand l-am facut pure. Ea a adaugat apoi: oua, sare si faina, a framantat un aluat atat de moale incat sa trebuiasca prelucrat pe masa infainata generos. A facut suluri, a taiat segmente de aprox. 2 cm pe care apoi le-am fiert in apa cu sare si -am servit cu unt topit in care am adaugat niste frunze de salvie si/sau

IMG_0071

Ragù facut de moi in felul urmator: 500 g de carne macinata, 4 cepe mari tocate cu robotul, 2 morcovi mari tocati cu robotul, o mana de soia ce zacea prin sertarul cu alimente de ceva vreme si o cana de linte. Am prajit usor totul intr-un pic de ulei. Am adaugat 2 foi de dafin si cateva crengute bine dezvoltate de cimbru, o lingura de concentrat de rosii, 1 litru de suc de rosii, sare si piper. Am lasat sa fiarba incetisor pana cand a ajuns la consistenta dorita. Ragù-ul traditional contine un pic de morcov si un oleaca de tulpina de telina pe langa carne. Citind pe ici pe colo am vazut ca se poate face si cu linte. Crescand cantitatea de legume din ragù, se poate diminua cea de carne, care este si telul meu. Am facut o cantitate asa ca dupa cina am pus la congelat, portionat in forme de silicon pentru muffin ca sa am pentru toata luna.

IMG_0072

Am bagat la cuptor o negresa dupa reteta asta prilej cu care am golit niste borcane ce aveau cate un rest de dulceata fiecare. Am adaugat si ghimbir crud, de-un deget, razuit. Am facut portie dubla si am avut de dat si la pachet oaspetilor, pentru micul dejun.

IMG_0069

Seara tarziu am avut castane coapte pe foc.

Am lucrat dupa principiul FlyLady: „Do it now!” si am curatat bucataria pe masura ce am gatit, astfel incat atunci au plecat oaspetii eu am strans fetele de masa (10 secunde), am dat cu matura (3 minute) am lustruit chiuveta (1 minut) si am mers la culcare cu bucataria luna-bec si masina de spalat vase ce gangurea in surdina.

Inainte ca FlyLady sa fi intrat in viata mea toata aceasta experienta ar fi fost foarte stresanta, aproape imposibila. Acuma ca am baia, bucataria si casa mereu in stare decenta de curatenie pot decide spontan sa invit lume la cina si reusesc sa ma bucur de compania oaspetilor FARA sa imi treaca macar prin gand sa ma scuz pentru dezordine or whatever! 🙂

Este absolut fascinant cum o femeie care se afla la zeci de mii de km distanta de mine, ce nici nu stie ca exist, mi-a schimbat viata intr-un mod atat de miraculos. Pentru asta ii multumesc si ii urez sa traiasca in sanatate deplina inca 100 de ani daca se poate!

2 gânduri despre ”Multumiri lui FlyLady

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s