Gogosi

Am facut azi niste gogosi „la ochi” si mi-au iesit foarte foarte bine. Am noroc ca tin minte EXACT ce si cat am pus la aluat asa ca scriu iute iute aici.

1 cana de lapte de soia indulcit incalzit lejer
2 cani si jumatate de faina alba
2 galbenusuri
1 gat de ulei
25 g de drojdie de bere cruda
2 linguri de zahar vaniliat

Am pus totul la masina de facut paine, pe programul de framantat scurt, ala pentru aluatul de taitei. La mine programul respectiv dureaza 15 minute. Am pus aluatul si m-am dus in treaba mea si am revenit la el peste un ceas, am mai pornit o data programul si l-am lasat doar cateva minutele, cat sa ameteasca un pic aluatul. L-am lasat iara in pace vreo jumatate de ceas. Cand l-am vazut ce frumos a crescut l-am intins in foaie de 1 cm si am taiat gogosile cu buza unui pahar. Le-am aliniat si pe plansa infainata si le-am lasat sa dospeasca pana am luat pranzul.
Apoi le-am fript in baie de ulei fierbinte.

IMG_0001

IMG_0002

Is foarte faine, moi moi, s-a creat in aproape fiecare si cate o bula frumoasa de aer. Le-am pudrat cu zahar si le-am mancat.

Stiu ca nu-s sanatoase. Contin faina alba, zahar si sunt fripte in baie de ulei. Au iesit insa relativ putine fata de puterea de mancare a umanilor din jurul oalei asa ca nimeni n-a exagerat 🙂

Sigur ca se pot umple cu dulceata, c-o seringa, sau cu crema de vanilie… noi insa le-am mancat asa simple, caldute inca.

2 gânduri despre ”Gogosi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s