Impresii la o saptamana de „10in2”

Azi sunt la a patra zi de „0”, adica implinesc o saptamana de „dieta” 10in2. De ce folosesc ghilimelele? Ma explic mai jos.
Metoda „10in2” este o varianta a postului intermitent despre care se pot gasi informatii foarte bune cautand pe internet. Asa cum am citit in peregrinarile mele informationale, postul intermitent nu este o dieta in sine ci un stil de viata.

Cine poate sa aplice „10in2”?
Persoanele adulte sanatoase.

Cum e sa nu mananci o zi intreaga?
Este mult mai usor decat mi-am imaginat. Mult! In loc sa ma concentrez pe „ce-o sa mananc azi” ma concentrez pe „ce-o sa beau azi”. Si paleta este variata:
– cafea (eu pun si-un gat de lapte de soia / cana)
– supa clara (cu multe condimente)
– sucuri de fructe (in cantitate redusa totusi)
– infuzii de diverse plante indulcite cu un pic de miere
Pe masura ce timpul trece si corpul mi se obisnuieste incet cu noul regim de alimentatie, imi vine tot mai usor sa stau nemancata.

Cat se slabeste?
Desi nu este acesta scopul principal al „10in2”, in general se slabeste un kilogram/saptamana. Cantarirea nu este relevanta in cazul acestei „diete”. Mai edificatoare este masurarea pieptului, taliei si soldurilor.
Eu am pierdut saptamana asta 1 kilogram. Grasimea de pe burta insa mi s-a redus de jumatate si daca imi pun mainile in solduri nu mai gasesc mingile de tenis de care ma prindeam in urma cu 1 saptamana.

Mananc mai mult in zilele de 1 (mancat) ca sa compensez?
Nu. Eu am avut norocul sa pornesc la drum avand deja o alimentatie relativ sanatoasa (fara multi aditivi chimici, cu putine dulciuri si prajeli) asa ca mancatul unor portii de dimensiuni normale imi asigura substantele de care corpul meu are nevoie.

Este ziua de 0 (nemancat) o zi de privatiuni, de lipsuri?
Sigur nu! Ziua de 0 se poate restructura in zi de dezintoxicare, depurare. Eu beau de 3 ori pe zi cate o lingura de Master Tonic pentru a preveni virozele, parazitozele etc. Cred ca ar mai fi interesanta si o cura cu tinctura de ginko sau una pe baza de anghinare pentru a ne mangaia putin ficatul, sau o cura cu infuzie de ceai de codite de cirese pentru cei cu probleme de pietre la rinichi. Nu sunt insa doctor si nu indemn pe nimeni sa faca nimic.

Pana acuma astea sunt impresiile mele despre metoda asta.

Informatii despre beneficiile postului intermitent: http://www.crossthelimit.ro/2012/04/postul-intermitent-beneficii.html

3 gânduri despre ”Impresii la o saptamana de „10in2”

  1. simplitaly zice:

    Da, cand o sa-mi ating greutatea dorita o sa ma rezum la 1-2 zile 0 pe saptamana.
    Sigur ca nu sunt toate zilele la fel. In unele e mai usor, in altele mai greu. Mie asta seara mi-a fost putin mai dificil dar mi-am facut mental o lista cu toate chestiile ce-o sa le mananc maine :)) si parca vad ca maine n-o sa-mi mai fie pofta de ele :))

    Apreciază

Lasă un comentariu