Detergenti cu impact scazut asupra mediului inconjurator

Am gasit un magazin aici in sat care, printre altele, are niste canistre cu detergenti „bio” (http://www.allegronatura.it/bioermi_piatti.html) si m-am prezentat la usa lor saptamana trecuta sa vad cum functioneaza treaba.
Ideea care m-a incintat pe mine a fost aceea de a duce flaconul la umplut, evitand astfel sutele de flacoane ce in fiecare an le arunca o familie.
Normal ca detergentii nu sunt 100% biologici. Au insa un impact mai scazut asupra mediului inconjurator decat detergentii normali.
Am platit EUR 3,50/1 litru de detergent de vase. Un litru pe mine ma tine foarte mult avand in vedere ca nu spal facand spuma pana la buza chiuvetei. Mirosul detergentului este foarte slab si asta pentru mine este absolut ideal.
Un dezavantaj ar fi faptul ca detergentii astia sunt facuti folositi tenside (cred ca asa le zice?) din porumb. Eu sunt foarte sceptica vizavi de folosirea produselor alimentare cu alte scopuri decat potolirea foamei in lume. De aceea cred ca avem obligatia sa folosim orice resursa a pamantului cu cea mai mare responsabilitate!!! Ma bucur ca masina X functioneaza cu biogas sau bionustiuce dar ma doare inima pentru copiii ce mor de foame in lume in timp ce noi plantam… cumbustibil pentru o masina ce-o sa ne duca de la a la z in cateva minute, economisind timp ce apoi o sa-l folosim ca sa… stam intinsi pe divan cu ochii-n tv de exemplu.
Ok, all in all, sunt multumita de gaselnita asta a mea cu detergentul. Mai au detergenti pentru rufe, geamuri si altele de care eu nu am nevoie pentru ca am inlocuit aproape totul cu otet si bicarbonat de sodiu.
Detergentul asta il folosesc in paralel cu cele facute de mine.
Ce m-a convins de fapt sa cumpar este faptul ca detergentii astia nu sunt testati pe animale.

Am crezut c-am terminat de scris postarea asta cand mi-am dat seama ca n-am specificat un lucru foarte important: detergentul asta nu are doar un impact scazut asupra mediului inconjurator ci, mai ales, asupra sanatatii noastre. Folosind cantitati reduse de detergenti, de tipul celor de mai sus, reducem riscul imbolnavirii de cancer, de alergii si alte boli cauzate de poluarea mediului inconjurator.

2 gânduri despre ”Detergenti cu impact scazut asupra mediului inconjurator

 1. Adelina zice:

  Foarte fain! Și pe mine mă ține f. mult 1 l de detergent. Chiar și de rufe, că nu pun chiar atât cât este specificat pe capac… și nu observ vreo diferență la haine. Folosesc bio și de haine și de vase, iar primul e neutru. Dar ai dreptate e mult spus că-s bio 100%. Plasticul se reciclează, pe-aici sunt diverse puncte de colectare. E fain cum e la voi, să mergi cu bidonul…
  Nici eu n-am detergent de ferestre și alte celea inutile, oțetul e practic un „detergent” universal. Și bicarbonatul la fel. În general astea bio nu-s testate pe animale, însă e bine să verifici mereu eticheta.

  Mă bucur că mai sunt persoane ca tine care se gândesc la lucruri de-astea. Cunosc persoane care se laudă că trăiesc simplu, dar au casa plină de obiecte inutile și aruncă anual zeci de flacoane de plastic de la săpun lichid, gel de duș… Dar am învățat să le ignor. De când niște foști colegi de lucru m-au întrebat dacă-s sectantă sau pocăită pt. că nu am TV. În fine!

  Problema mea e apa. Nu prea știu să fac economie la consumul de apă. Decât când spăl vase sau mă spăl pe dinți… Îmi plac dușurile lungi. Deh, zodie de apă… Dar încerc să mă disciplinez. 😦 Că mă gândesc la copiii din Africa care n-au apă curentă…

  Apreciază

 2. simplitaly zice:

  Adelina eu incerc sa imi ajustey modul de viata astfel incat sa consum putin si sa risipesc si mai putin. Nu-mi iese mereu pentru ca nu am mereu claritate asupra propriei situatii. Unele obiceiuri sunt ATAT de bine ancorate in modul meu de a fi ca nici nu imi dau seama ca ar fi de schimbat.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s