Galusti (gnocchi) de dovleac

Am copt dovleac la cuptor. Trebuie s-admit ca-s fericita cand se coc dovlecii. Ii iubesc si ii ador. Si gatiti in fel si chip si doar fierti la abur sau bagati la cuptor, fara alte condimente. Mananc pulpa coapta/fiarta cu lingurita, ca o crema 🙂

Azi am pisat pulpa cu furculita si am adaugat un ou, sare, piper, nucsoara si faina integrala cat sa obtin un aluat moale bine. L-am lasat la frigider ca era prea devreme sa fac cina. Asa ca seara am facut, pe fundul de lemn pudrat generos cu faina, 4 suluri inguste cat inelarul si le-am taiat in bucatele de jumate de cm. Galustile le-am plasat cu ceva spatiu intre ele pe fundul de lemn pentru ca le place sa se prinda una de alta. De data asta nu le-o mers! hehahe (ras diabolic)

Le-am fiert in apa cu sare si, am mai gustat cate unul sa vad cand is gata ca nu-s asa de usurei ca aia cu faina alba… i-am scos cu paleta intr-un vas si-am adaugat unt topit in care incalzisem frunze (multe) de salvie, tocate.

Buni buni buni! I-am mancat cu pofta eu care nu-s amatoare de galuti din astea. Alea din faina alba mi se par mamaligoase in gura… ma rog… m-am obisnuit vad cu fainile integrale. Da, e totul o chestiune de obisnuinta…

gnocchi

14 gânduri despre ”Galusti (gnocchi) de dovleac

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s