Floșcotina

Domestic Slut

floscotina

  • 6 roșii de grădină de mărime medie
  • 1 căpățână usturoi românesc (mai mic și mai aromat decât cel chinezesc din comerț)
  • 1 linguriță rasă de sare neiodată (eu o prefer pe cea țărănească grunjoasă, sare de ocnă)
  • 5 fire de pătrunjel proaspăt
  • 1 praf de piper verde, proaspăt măcinat (piperul cumpărat deja măcinat și-a pierdut demult aroma)

Pasul unu. Roșiile se spală și se așează pe grill. Eu am folosit grillul cu capac – pe vremuri, în Oltenia, roșiile se dădeau la țest. Alte tehnici sunt coacerea lor pe grătar sau la cuptorul foarte încins. Metoda ține de comoditățile locului în care vă aflați – important este rezultatul. Le lăsăm acolo câteva minute, întorcându-le o dată cu atenție. Pielița ar trebui să se crape și să se tragă de pe pulpă.

Pasul doi. În timpul în care roșiile sunt la copt facem mujdeiul după cum urmează: curățăm cățeii de usturoi…

Vezi articolul original 130 de cuvinte mai mult

4 gânduri despre ”Floșcotina

  1. Ghindaa zice:

    E grozava. Seamana cu sarmuzachi doar ca nu puneam patrunjel si nici piper verde. Chiar nu stiu de unde l-as putea cumpara, boabe.Noi mai folosim un sos asemamantor la paste, chiar si la carne. uneori adaug busuioc, cimbru si oregano.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s