Chiftelute de dovlecel fiert

Reteta originala suna asa:
– se ia o vanata mare si se taie
– se fierbe
– se lasa la scurs
– se paseaza cu mixerul impreuna cu sare, piper, un ou, niste frunze de menta, branza razuita si pesmet
– se formeaza bilute care se prajesc in ulei sau se baga la cuptor.

Ce am facut eu:
– am luat un dovlecel mare
– l-am curatat de coaja si l-am taiat cuburi
– l-am fiert pentru cateva minute in oala sub presiune, la aburi
– l-am pasat si lasat la stors
– am amestecat pireul obtinut cu un ou, sare, piper, frunze de menta, niste resturi de ieri de mei fiert, pesmet
– am format chiftele plate si le-am prajit in tigaia unsa cu ulei

Cu menta am fost sceptica, se potriveste insa foarte foarte bine.

Se fac rapid si sunt bune.

20130820_194339

20130820_194332

2 gânduri despre ”Chiftelute de dovlecel fiert

  1. Adelina zice:

    Am pregătit acum vreo 2 luni niște biscuiți oarecum asemănători. Dovlecel fiert la aburi, fulgi de ovăz, făină de mei, ou, sare, ulei. Am luat din compoziție cu lg., am pus în tavă și am aplatizat. Apoi la cuptor. Au fost buni calzi.

    Apreciază

    • simplitaly zice:

      Am facut si eu cu fulgi de ovaz insa cu dovlecelul crud, razuit. Razuiala care ia timp, fiertul ca la reteta asta e mai rapid insa nu stiu serios, ce mai ramane din leguma aia dac-o si fierb si-apoi o si prajesc… 🙂 tu ce zici?

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s