Dovlecel comunist de intins pe paine

Ladies vin sa ma falesc ca mi-am amintit nu numai reteta ci si modus-operandi-ul exact al salatei de dovlecel ce se facea pe vremea cand copil fiind paduri cutreieram, adica pe „vremea comunistilor”!

Am curatat de coaja si taiat in cuburi nici mari nici mici 2 dovlecei ceva mai marisori. Nu vorbesc de zucchini din aia cu coaja de culoare verde inchis ci de dovleceii aia de la tara, cu coaja deschisa la culoare, aproape alba. Desigur ca se pot folosi si zucchini, nu vad de ce nu, eu am vrut doar sa fiu foarte exacta la dat detalii.

Dovleceii taiati in felul deschis mai sus i-am gatit la aburi apoi i-am pus intr-o sita/strecuratoare, acoperiti cu o farfurie pe care am pus o greutate, la scurs, in frigider, pana a doua zi.

In ziu urmatoare i-am „tosanit” c-o furculita si, pireul astfel obtinut, l-am amestecat cu maioneza facuta dintr-un ou, un catel de usturoi tocat, sare, piper, frunze de parunjel si de busuioc tocate.

Reteta este veche de tot si ar fi mare pacat sa nu ne bucuram de ea. Folosind ingrediente de calitate, reducand la minimum indispensabil cantitatea de maioneza si adaugand ierburi aromatice in compozitie avem o mancare perfecta pentru serile calde de vara.

Pofta buna!

20258386_10209639834176696_2391663035365108757_n

 

Anunțuri

Un gând despre &8222;Dovlecel comunist de intins pe paine&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s