Citesc: Revolta corpului de Alice Miller

E de fapt una din cartile ce le recitesc la intervale de 4-5 ani si sunt uimita sa vad cate intelesuri noi gaseste mintea mea sau ce interpretari diferite gasesc la distanta de cativa ani.
Capitolul introductiv prezinta un punct de vedere foarte neobisnuit asupra celei de-a patra porunci din Biblie si o teorie foarte interesanta a importantei, mai bine zis, a distructivitatii iertarii fortate.

––––

Urmatoarea pe lista este „Traficantul” de Robert Seenthaler, povestea unei prietenii intre un tanar ce vinde tigari intr-un choisc („Trafik”) si Sigmund Freud (printre altele).

6 gânduri despre ”Citesc: Revolta corpului de Alice Miller

  1. mihaela zice:

    am citit si eu cartea lui alice miller si multa vreme m-am tot intrebat ce vrea sa spună porunca a patra. pentru că-mi era clar că nu poate să spună să ne respectăm părintii chiar si atunci când acestia nu merita. pentru că daca ne-ar fi cerut asta ar fi fost in contradictie cu restul bibliei.

    iar intr-o zi am gasit explicatia intr-un text al bibliei. porunca spune sa ne cinstim părintii si a-i cinsti inseamnă a-i ajuta atunci când au nevoie. atunci când sunt bătrâni si neputinciosi, de ex. Nimeni nu ne poate cere să iubim sau sa respectam ceea ce nu poate fi iubit sau respectat. Ne cere doar să-i ajutăm chiar dacă stim că n-ar merita asta.

    din punctul meu de vedere aceasta poruncă a fost voit rău interpretată de către religii.

    Apreciază

  2. daniela zice:

    imi trezeste interesul cartea. o notez, poate-o gasesc la biblioteca sau, in ultima instanta o cumpar.

    cred ca multe texte din biblie sunt gresit interpretate cu voie sau fara voie, si de ce nu gresit traduse!depinde foarte mult si de persoana care a tardus/interpretat, caracterul ei, dispozitia sufleteasca avuta la momentul respectiv,experienta,si multe altele.

    Apreciază

  3. Lili zice:

    Eu zic totusi ca nimeni nu ma poate forta sa iert.Daca asta vine din interior e bine daca nu nici macar a nu stiu cata porunca nu ma poate forta.De fapt ce este iertarea ? Impacarea cu persoana sau situatia in cauza sau recunoasterea ca ceea ce s-a intamplat si asa nu mai poate fi schimbat si ca este mai bine sa uit si sa merg mai departe ?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s