Acuma ca a sosit sezonul cireselor, sa nu uitam ca putem sa infuzam coditele si sa bem infuzia calda sau rece, pentru a preveni piatra la rinichi.
Samburii daca-i spalam sub jet de apa si-i punem pe un pervaz sau undeva unde nu ne deranjeaza, la uscat, ii putem folosi pentru a face pernite umplute cu samburi care, incalzite le putem folosi pentru a atenua durerile de burta sau de spate si, racite in colgenator, funtioneaza impotriva durerilor de cap, durerilor articulare si celor provocate de intepaturile de insecte. Mai jos sunt doua modele de asemenea pernite. Cine insa nu vrea sa coase, poate umple cate o soseta desperecheata si sa-i coase doar gura sau sa i-o lege c-un capat de ata.
Pofta buna! 🙂
O fi sosit sezonul cireselor in alte parti dar nu la noi.Inchipuieti ca nici florile de Holunder nu s-au deschis 😦
Numa iarba creste intr-o veselie .
ApreciazăApreciază
pe mine ma chinuie talentul sa fac cateva borcanase de gem de cirese cu ghimbir. Macar cateva putine…
ApreciazăApreciază
Reblogged this on Luxul simplitatii.
ApreciazăApreciază