Ultimele facute

Am strans flori de soc azi, le-am pus la uscat pentru ceaiurile de la iarna. Am pus si de facut suc, o sa fac si niste sirop dar mult mai putin decat anul trecut. Cu marmeladele la fel, o sa ma calmez ca am folosit mult mai putine decat am facut. De fapt azi am dat cuiva o gramada de borcanase cu marmelada si sticlute cu sirop.

Am cules si niste flori de salcam pe care le usuc si pe ele pentru ceaiuri impotriva insomniei si a nervozitatii.

IMG_1679
––––––––––-

Ieri am deparazitat cainii si pisicile, un fel de mission impossible avand in vedere ca nu am cum sa le deparazitez custile pentru ca nu au, dorm in grajd, in fan. Oricum, pe cat mi-e de scarba de capuse pe atata is de experta in a le extrage de pe animale in miscare. Ciudat este ca femelele au fost putine, unele chiar deloc. Cei doi baieti in schimb au fost PLINI pe cap, pe gat… de unde le-am tot scos le-a picat parul. Acuma sper sa-si revina, peste o luna trebuie sa-i deparazitez din nou.

In rest mi-s zilele linistite, continui sa meditez copii si sa-mi caut de lucru.

Notez aici un site cu jocuri gratis pentru copii – l-am invatat de la nepoata mea si m-am jucat si eu un pic… cel mai mult mi-a placut cel in care imbracam printese si la urma le alegem si calul si printul 🙂 nu mai stiu care e ala dar m-a distrat ideea 🙂

http://friv.com/

Un site pentru invatat & exersat limba engleza gratis (invatat de la un copil pe care il meditez):

http://www.agendaweb.org/

7 gânduri despre ”Ultimele facute

  1. Ghindaa zice:

    Siteul cu friv il stim si noi de luni bune.Doar ca fiica-mea a avut interdictie vreo 9 zile sa se apropie de calculator. Jocurile astea intorc copliraria in alta directie decat cea pe care o stiam noi.Iti dai seama ce adictii se pot naste inca de la 6-7 ani cu atata tehnologie in jur? Fiica-mea mai are un pic si imi paroleaza ea contul. Deci mai bine o stopez acum pana nu e prea tarziu sa devina dependenta. Dupa 2 zile fara calc. descoperise ce jucarii misto are in dulap, batea iar mingea pe afara. Si am inceput iar sa mergem la atletism.Pai!

    Apreciază

    • simplitaly zice:

      Da, asa e, responsabilitatea parintilor este enorma in ziua de azi… si pruncii de o inteligenta!!! nepoata mea ma suna singura pe skype si instaleaza camera web la computer, o singura data i-am aratat cum se face si a priceput! Am invatat-o cum sa trimita multe smilies in una, cu copy-paste si sa vezi ce chestii brodeaza! 🙂 Si la computer si jocuri, ca si in viata in general, masura este cheia, dupa parerea mea. Facut din toate cate un pic. Adictiile se nasc in momentul in care unele nevoie nu sunt acoperite sau in caz de trauma neterapiata. Atunci se naste o „gaura” in suflet si prin abuzul de computer, alcool, mancare etc se incearca a se umple gaura.
      Interesant este insa ca unele adictii sunt vazute bine de catre societate, chiar laudate: adictia de sport si workoholism-ul de exemplu. 🙂

      Apreciază

    • simplitaly zice:

      Sucul de soc (socata?) il fac punand la macerat care o inflorescenta mare per litru de apa, lamai taiate felii, cu zahar dupa gust. Acopar si pun la soare pe cat posibil pentru 4-5 zile.
      Iti scriu reteta de sirop de la o tanti austriaca, se aplica la toate florile si ierburile (menta, roinita, cimbrisor de lamaie etc) pe rand sau amestecate, eu am facut si sirop din 7 ierburi. Anul asta nu mai fac pentru ca vreau sa ma scap de curul asta mare ce-l car dupa mine de doi ani. Asa c-am pus numai flori la uscat pentru ceai si am facut un pic de suc de soc si ma opresc aici! Sper! 🙂
      Reteta zice asa: la 3 l de apa se adauga 3 kg de zahar si 7 g de sare de lamaie. Se fierb un clocot, se lasa la racit, se pun florile/ierburile (cat de multe), se acopera cu un prosop si se lasa la soare 3-4-5 zile. Apoi se filtreaza, i se da un clocot si se pune in sticle.
      Am baut mult sirop facut dupa reteta asta si este foarte bun insa pentru mine si foarte dulce. Eu am redus zaharul la 750 g/litru si tot bine a fost.

      Apreciază

Lasă un comentariu