Chec Diana – cu faina integrala si ciocolata

adi 014

adi 012

Am modificat si combinat mai multe retete de chec ce le aveam si le-am adaptat astfel incat sa obtin o formula care sa fie mai putin daunatoare pentru Diana, nepoata mea si pentru noi.

Bineinteles ca Diana, la ce 6 ani impliniti de curand, a fost cea care a facut mare parte din treaba…

Am amestecat 200 g de unt cu 200 g de ciocolata de menaj (Diana) si am pus la topit si apoi la racorit (eu). Separat am mixat patru oua cu o lingurita de praf de copt si 3 linguri de zahar brun (Diana). Am amestecat cele doua compozitii si am mai adaugat 200 g de faina integrala, cateva nuci taiat cu cutitul, cateva stafide, coaja rasa de la o lamaie biologica (Diana) (ce aici cresc in cantitati si dimensiuni extraordinare!!) si am pus la copt intr-o tava de chec unsa cu unt (tot de Diana) si presata cu pesmet (de mine). M-a invatat o prietena din Austria ca daca inlocuiesc faina cu pesmet atunci cand ung tavile blatul (sau checul) iese c-o crusta mai ferma, crocanta.

Am bagat la cuptor la foc moderat (as zice 180 de grade dar e cuptor cu gaz asta a lui sora-mea si nu zice temperatura) pentru 30 de minute. L-am incercat cu-o scobitoare si l-am scos. E foarte, foarte bun si are fibre mai multe decat un dulce normal.

8 gânduri despre ”Chec Diana – cu faina integrala si ciocolata

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s