Anti-perspirant natural

De anul trecut din vara nu mai folosesc roll-on-uri, le-am inlocuit cu cristalul de sare de care sunt foarte multumita.

Zilele trecute insa am mesterit si un deodorant-spray natural, pentru zile bune. Am fiert o cana de apa si am racit-o. Apoi am inceput sa adaug bicarbonat si sa amestec si am tot adaugat pana am vazut ca nu se mai dizolva. Atunci am mai adaugat 2 linguri de bicarbonat si am lasat sa stea pana a doua zi. A doua zi in cana aveam un strat de bicarbonat si, deasupra lui, o solutie saturata de bicarbonat. Lichidul l-am pus intr-un recipient cu cap de spray pe care mi l-a dat o prietena coafeza) si am adaugat diverse uleiuri esentiale, in diverse proportii, pana ce am obtinut anti-perspirantul (hihi!) meu natural si parfumat.

IMG_0048

Mirosul este mult mai slab – adica discret – decat al deodorantelor din comert dar eu m-am si dezobisnuit de intensitatea lor. Un avantaj ar fi faptul ca am putut sa imi produc eu mirosul si, cel mai mare avantaj este acela ca deo-ul meu nu a fost testat pe animale!

PS Ideea cu solutia de bicarbonat nu imi apartine, o am de pe net si cand o s-o regasesc – pentru ca nu mai stiu pe unde am citit-o, o sa revin s-o public.

8 gânduri despre ”Anti-perspirant natural

  1. Daniela zice:

    tocmai m-am uitat in dex si scrie ca „perspiratie” inseamna „transpiratie usoara” 🙂
    oricum, eu nu am auzit pe nimeni sa foloseasca cuvantul asta..numai cand se spune „anti-perspirant” (cu referire la vreun deodorant), altfel nu 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s