Ce-am mai ispravit – apropo simplificare si apropo plastic

Indraznesc sa spun ca nu mai am lucruri inutile in casa. Cel putin muuult mai putine decat aveam acum cativa ani cand am inceput procesul de simplificare.

Merg mai departe, cu pasi mici, dupa cum urmeaza:
– am refolosit si apoi aruncat o parte din cutiile mici de plastic de la inghetate ce le depozitasem intr-un sertar in bucatarie. Mai sunt cateva, putine am gatat cu ele. O sa folosesc borcanase de sticla in locul lor. Si cartoane de la lapte
– am inlocuit vasul de apa al animalelor (de plastic) cu o oala ce o foloseam din an in pasti si de care ma pot lipsi. Cu miscarea asta am palit doua muste dintr-o lovitura: nu expun animalele la riscurile ce le implica plasticul si am facut mai mult loc in sertarul cu oale.
– am decis sa reciclez automat niste pungi de hartie de la cumparatul de fructe. In loc sa le bag in sertarul cu pungi decid tot mai des sa le pun direct in containerul pentru reciclat plastic. Evit acumularile si dezordinea.
– gatesc tot mai simplist in ultima vreme. Am renuntat la lapte din cauza de intoleranta (aveam burta umflata ca un balon, de cand nu mai beau lapte m-am dezumflat).
– am cumparat un gril de bucatarie, mai exact asta:

Intr-o vreme gateam foarte des cu asa ceva si am decis sa reiau metoda asta. Avantajele ar fi ca:
1. Nu se gateste cu grasime, din contra, aceasta se scurge in apa de sub grilaj
2. Nu face sfara/fum in bucatarie. Foarte important mai ales pe timp din asta mai rece cand nu pot deschide prea tare si prea des ferestrele.
3. Dupa ce prepar o masa nu am de spalat oale si tigai, grilajul in bag in masina de spalat vase, arunc apa de sub grilaj, dau c-un burete si-un strop de detergent, sterg si am gatat

Ce as avea de facut in zilele urmatoare, pe langa chestiile cotidiane:
– musai sa cos o pernuta pentru un scaun, cel pe care sed pruncii cand vin la lectii, pentru ca dupa doua ore raman cu bataturi la fund de la scaunele mele
– sa fac programare la vaccinat o matza si apoi, a doua zi, cealalta, sa-mi iau grija lor de pe cap

Sa vedem…

5 gânduri despre ”Ce-am mai ispravit – apropo simplificare si apropo plastic

    • simplitaly zice:

      Pretul a fost de EUR 25,00 aproximativ. E la curent. Se toarna apa in „burta” aia neagra, peste care se pune rezistenta si grilul. Daca il vezi mai de aproape sigur intelegi mai bine decat din explicatiile mele. E un sistem foarte simplist, usor de pus si scos si curatat. Sigur ca se potriveste oricarui tip de bucatarii, balcon, terasa sau orice altceva. E mic, suficient insa pentru 2-3 persoane. Este si foarte usor fiind compus din recipientul ala negru, rezistenta si grilajul ca atare. Am gatit ani de zile cu asa ceva si am fost foarte multumita. Anul trecut am cumparat unul din Italia si a fost o dezamagire totala, nu s-a incalzit, cand s-a incalzit s-au topit manerele, vai de capul lui, l-am dus inapoi, la pret era tot cam ceva pe la 25 de euro. Astea de la marca Severin sunt robuste si nu am avut vreodata probleme cu ele.

      Apreciază

Lasă un comentariu