Proiectul lunii februarie – sa reduc uzul de plastic

Mi-a atras atentia azi, pe facebook, un sfat venit de la Fran Drescher, menit sa previna cancerul, alaturi de alte masuri bineinteles.

Sfatul suna asa: „Today’s prevention tip: Start using glass to store your food & trash your plastic.”

„Incepe sa folosesti (recipienti de) sticla pentru a depozita mancarea si arunca (recicleaza) plasticul”.

Eu am facut ceva eforturi in directia asta deja de mai demult insa de curand mi-am dat seama ca sunt atat de obisnuita sa folosesc plasticul incat multe lucruri (de plastic) nici nu le mai vad in mod constient. Continui sa folosesc recipienti in care a fost inghetata de exemplu, pentru a depozita detergentul natural de vase!?

Sigur ca recipientii de plastic au avantajele lor:
– nu se sparg usor
– daca se sparg, riscul de a rani pe cineva e minimal
– plasticul e mai usor decat sticla

Avantajele borcanelor:
– se pot folosi si refolosi fara sa prinda miros urat
– se inchid mai bine decat cutiile de plastic care dupa o vreme isi pierd din elasticitate

Cel mai mare avantaj este insa acela ca borcanele NU contin substante cancerogene care contamineaza mancarea asa cum face plasticul.

Luna asta o sa ma concentrez pe a recicla plasticul si a-l lasa sa plece din viata mea in loc sa-l retin ca sa-l refolosesc.

La cumparat si la refolosit/stocat o sa predomine borcanele.

IMG_5318

5 gânduri despre ”Proiectul lunii februarie – sa reduc uzul de plastic

  1. Daniela zice:

    Carmen, vad in borcan o jumatate de ceapa?! probabil nu stii ce se spune despre ceapa, ca atrage si absoarbe bacteriile, motiv pentru care ceapa trebuie folosita in momentul taierii. Se spune ca daca pui o jumatate de ceapa pe noptiera atunci cand esti racit, dimineata ceapa va fi oxidata, iar omul sanatos! 🙂

    Apreciază

  2. arakelian zice:

    Si eu am trecut la borcane de sticla. Pasii i-am facut treptat, pt ca plasticul s-a zgariat/ opacizat si nu imi mai placeau, asa ca am pus borcane deja existente de sticla. La fel, congelez anumite lucruri in borcane, mi-e mai usor sa spal borcane decat plastice.

    Cat despre ceapa lasata, eu o tin tot in borcan, pt 1-2-3 ore, inchisa (pt miros). Nu cred ca se contamineaza de bacterii daca e borcanul inchis, si mai ales nu imi pasa de bacterii, ca oricum fierb ceapa 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s