Inspiratia de azi

am gasit azi, haladuind pe net, o fraza care se potriveste zbaterilor mele sufletesti din ultimele zile

WHAT IS HOME?

-There is no home, there are only houses. Just finding yourself, you find that the whole existence is your home.

OSHO
Love to be your prayer

CE ESTE ACASA?

– Nu exista acasa, exista numai case. Doar descoperindu-te vei intelege ca toata existenta este al tau „acasa”.

OSHO

Dragostea sa-ti fie rugaciune

Am fost azi la o plimbare prin magazine. Aproape toata viata mea m-am plimbat prin magazine ca sa vad ceea ce nu puteam sa-mi permit. Azi, cand pot sa imi permit mult mai multe, ma plimb prin magazine contempland si insumand lucrurile de care nu am nevoie. Nu pentru ca le-as avea ci pentru ca nu mi le mai doresc.

Ma gandeam la „acasa” al meu zilele astea. Un „acasa” compromis de frustrari si pasiuni ce nu au fost vreodata ale mele. Un „acasa” in care s-au cuibarit alte existente, alte frustrari si alte pasiuni, care tot nu ale mele sunt.

OSHO are dreptate, acasa nu e o casa. Acasa al meu este inauntrul meu, este pacea si linistea mea, acasa al meu este el si animalele ce-mi tin companie pentru o bucata de drum. Acasa al meu este mobilat cu echilibru, cu pace, cu seri la lumanare, cu carti asezate pe masuta din fata divanului meu. Acasa al meu este decorat cu multa incredere in ceva mai presus decat mine, decat noi, decat „acasa” si decat orice casa. In „acasa” al meu miroase a cafea proaspata si a coji de portocale uscandu-se-ncet pe calorifer. „Acasa” al meu are gust de ceai de roinita si palpait de lumanare. In „acasa” al meu se aude, in surdina, melodia dulce a iertarii si a acceptarii a ceea ce nu pot schimba (viata, oamenii), a dorintei de a schimba ceea ce pot (pe mine, propriile-mi atitudini si comportamente) si a claritatii de a le putea deosebi pe unele de altele.

Honey, I’m home!!

IMG_4390

9 gânduri despre ”Inspiratia de azi

  1. Adelina zice:

    Foarte frumoase gândurile tale! Eu am locuit în 6 localităţi până acum. Ceea ce totuşi e mult pentru 30 de ani de existenţă. Doar trei sunt trecute la profil. De multe ori m-am întrebat unde este acasă şi am trecut prin diverse stări… Până când mi-am dat seama că important e el, soţul meu. Acum şi copilul. Şi normal şi pisicul. Unde-s ei, acolo e acasă.

    Multă linişte îţi doresc!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s