Am o gramada in camara .Anul acesta am descoperit in Timisoara un nou magazin in care m-am indragostit la prima vedere.Sper sa supravietuiasca mult si bine ca nu e simplu sa lamuresti oamenii ca exista si altceva in afara piperului si sarii ce se poate baga intr-o oala. http://camaracumirodenii.ro/locatie.php
foarte dragut magazinul! In privinta lamuritului ce sa-ti spun? Aici unde sunt eu doar salvia, rozmarinul si frunzele de patrunjel sunt cunoscute de toata lumea. Si, bineinteles, sarea si piperul. Romanii imi par insa mult mai putin reticenti in a-si largi orizontul culinar, decat italienii care sunt prea mandri de sosul lor de rosii ca sa schimbe ceva la el.
De fapt, acuma imi dau seama ca am scris o prostie. Sigur ca depinde de la individ la individ, cata deschidere spre nou are.
Ce folosesc eu in mod normal:
sare
piper
boia de ardei
pulbere de curcuma
chimin
boabe de coriandru
boabe de ienupar
salvie
rozmarin
estragon
foi de dafin
frunze de patrunjel
oregano
cimbrisor
cimbru
maghiran
marar
ardei iute
usturoi
– si cam atat cred –
As mai adauga la cele de sus Scortisoara, Safran, Chili, Kardamon ..Si Orientalische Gewürze.Asta din urma este de fapt un amestec pe care il folosesc la Cous-cous Gerichte ca orientul e asa mai aproape de sufletul meu. 🙂
da da scortisoara folosesc dar rar de tot, doar la dulciuri. Cunosc un bucatar care pune scortisoara si la sosul de rosii pentru gratare. Kardamonul este prea aromat pentru mine. Cred.
Eu sunt cam conservativa la folositul condimentelor.Adica alea care in capul meu se folosesc doar la dulciuri nu le folosesc la mancaruri si invers la fel.Nu stiu de ce dar nu-mi vine sa fac experimente pentru ca pur si simplu nu pot asocia scortisoara cu sosul de rosii .
apoi sa stii ca nu e totusi rau. Scortisoara nu se simte in sosul lui. E un sos rece. Tin minte ca toaca marunt de tot o ceapa, ii adauga un pic de sare, scortisoara, zahar, pulpa de rosii si gata 🙂 Daca nu incerci nu ma mai joc cu tine! 🙂
Ohhhhh, daca nu te mai joci cu mine sunt traurig.Vrei sa fiu traurig ???
Iti trimit in WE asta o reteta primita de la colega mea de Früchte Brot .Iti trebe si condimente dar si fructe uscate.E un vis.Si ma intreb daca pot sa o fac cu Dinkelmehl.Am sa o intreb azi ce zice ea.
ok trimite-o 🙂
am lasat si preferatul meu – ghimbirul – in afara listei. Tre sa revin zilele astea sa completez.
Sigur poti sa faci praji aia cu faina de spelta. Iti dai seama ce nebunie de aroma – faina de spelta si fructele uscate? wow… 🙂
Am o gramada in camara .Anul acesta am descoperit in Timisoara un nou magazin in care m-am indragostit la prima vedere.Sper sa supravietuiasca mult si bine ca nu e simplu sa lamuresti oamenii ca exista si altceva in afara piperului si sarii ce se poate baga intr-o oala.
http://camaracumirodenii.ro/locatie.php
ApreciazăApreciază
foarte dragut magazinul! In privinta lamuritului ce sa-ti spun? Aici unde sunt eu doar salvia, rozmarinul si frunzele de patrunjel sunt cunoscute de toata lumea. Si, bineinteles, sarea si piperul. Romanii imi par insa mult mai putin reticenti in a-si largi orizontul culinar, decat italienii care sunt prea mandri de sosul lor de rosii ca sa schimbe ceva la el.
De fapt, acuma imi dau seama ca am scris o prostie. Sigur ca depinde de la individ la individ, cata deschidere spre nou are.
Ce folosesc eu in mod normal:
sare
piper
boia de ardei
pulbere de curcuma
chimin
boabe de coriandru
boabe de ienupar
salvie
rozmarin
estragon
foi de dafin
frunze de patrunjel
oregano
cimbrisor
cimbru
maghiran
marar
ardei iute
usturoi
– si cam atat cred –
ApreciazăApreciază
As mai adauga la cele de sus Scortisoara, Safran, Chili, Kardamon ..Si Orientalische Gewürze.Asta din urma este de fapt un amestec pe care il folosesc la Cous-cous Gerichte ca orientul e asa mai aproape de sufletul meu. 🙂
ApreciazăApreciază
da da scortisoara folosesc dar rar de tot, doar la dulciuri. Cunosc un bucatar care pune scortisoara si la sosul de rosii pentru gratare. Kardamonul este prea aromat pentru mine. Cred.
ApreciazăApreciază
Eu sunt cam conservativa la folositul condimentelor.Adica alea care in capul meu se folosesc doar la dulciuri nu le folosesc la mancaruri si invers la fel.Nu stiu de ce dar nu-mi vine sa fac experimente pentru ca pur si simplu nu pot asocia scortisoara cu sosul de rosii .
ApreciazăApreciază
apoi sa stii ca nu e totusi rau. Scortisoara nu se simte in sosul lui. E un sos rece. Tin minte ca toaca marunt de tot o ceapa, ii adauga un pic de sare, scortisoara, zahar, pulpa de rosii si gata 🙂 Daca nu incerci nu ma mai joc cu tine! 🙂
ApreciazăApreciază
Ohhhhh, daca nu te mai joci cu mine sunt traurig.Vrei sa fiu traurig ???
Iti trimit in WE asta o reteta primita de la colega mea de Früchte Brot .Iti trebe si condimente dar si fructe uscate.E un vis.Si ma intreb daca pot sa o fac cu Dinkelmehl.Am sa o intreb azi ce zice ea.
ApreciazăApreciază
ok trimite-o 🙂
am lasat si preferatul meu – ghimbirul – in afara listei. Tre sa revin zilele astea sa completez.
Sigur poti sa faci praji aia cu faina de spelta. Iti dai seama ce nebunie de aroma – faina de spelta si fructele uscate? wow… 🙂
ApreciazăApreciază