Condimente – despre origini, gust, întrebuinţări şi reţete

Lecturi de mamica

condimenteÎmi plac condimentele. V-am mai spus asta chiar în a doua postare pe care am făcut-o pe blog şi am continuat să scriu despre ele. Puteti citi aici despre cât de folositoare sunt câteva dintre ele în lupta împotriva radicalilor liberi, despre cât de bună e un pic de sare pentru sănătate sau despre faptul că turmericul este un adevarat condiment -medicament.

Pentru că am vrut să ştiu mai multe despre condimente, nu doar folosind resurse de pe internet, am decis să îmi cumpăr cartea lui Ann Iburg, Condimente. Origini. Gust. Întrebuinţări. Reţete, aparută la editura Allfa, care mi s-a părut foarte interesantă şi despre care o să vă vorbesc puţin astăzi.

Vezi articolul original 887 de cuvinte mai mult

8 gânduri despre ”Condimente – despre origini, gust, întrebuinţări şi reţete

  1. simplitaly zice:

    foarte dragut magazinul! In privinta lamuritului ce sa-ti spun? Aici unde sunt eu doar salvia, rozmarinul si frunzele de patrunjel sunt cunoscute de toata lumea. Si, bineinteles, sarea si piperul. Romanii imi par insa mult mai putin reticenti in a-si largi orizontul culinar, decat italienii care sunt prea mandri de sosul lor de rosii ca sa schimbe ceva la el.
    De fapt, acuma imi dau seama ca am scris o prostie. Sigur ca depinde de la individ la individ, cata deschidere spre nou are.
    Ce folosesc eu in mod normal:
    sare
    piper
    boia de ardei
    pulbere de curcuma
    chimin
    boabe de coriandru
    boabe de ienupar
    salvie
    rozmarin
    estragon
    foi de dafin
    frunze de patrunjel
    oregano
    cimbrisor
    cimbru
    maghiran
    marar
    ardei iute
    usturoi
    – si cam atat cred –

    Apreciază

  2. Lili zice:

    As mai adauga la cele de sus Scortisoara, Safran, Chili, Kardamon ..Si Orientalische Gewürze.Asta din urma este de fapt un amestec pe care il folosesc la Cous-cous Gerichte ca orientul e asa mai aproape de sufletul meu. 🙂

    Apreciază

    • Lili zice:

      Eu sunt cam conservativa la folositul condimentelor.Adica alea care in capul meu se folosesc doar la dulciuri nu le folosesc la mancaruri si invers la fel.Nu stiu de ce dar nu-mi vine sa fac experimente pentru ca pur si simplu nu pot asocia scortisoara cu sosul de rosii .

      Apreciază

      • simplitaly zice:

        apoi sa stii ca nu e totusi rau. Scortisoara nu se simte in sosul lui. E un sos rece. Tin minte ca toaca marunt de tot o ceapa, ii adauga un pic de sare, scortisoara, zahar, pulpa de rosii si gata 🙂 Daca nu incerci nu ma mai joc cu tine! 🙂

        Apreciază

  3. Lili zice:

    Ohhhhh, daca nu te mai joci cu mine sunt traurig.Vrei sa fiu traurig ???

    Iti trimit in WE asta o reteta primita de la colega mea de Früchte Brot .Iti trebe si condimente dar si fructe uscate.E un vis.Si ma intreb daca pot sa o fac cu Dinkelmehl.Am sa o intreb azi ce zice ea.

    Apreciază

  4. simplitaly zice:

    ok trimite-o 🙂
    am lasat si preferatul meu – ghimbirul – in afara listei. Tre sa revin zilele astea sa completez.
    Sigur poti sa faci praji aia cu faina de spelta. Iti dai seama ce nebunie de aroma – faina de spelta si fructele uscate? wow… 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s