Luxul Simplitatii

Citind pe blogul Adrianei reteta pastelor de fructe mi-am amintit ca am auzit mai demult, si vazut (pe net) aceeasi reteta germana. Daca dati cautare cu „Quittenbrot” (paine de gutui) si va uitati la poze o sa vedeti niste minuni. 🙂

Eu n-am vazut gutui de vreo 3 ani… asa ca am pus mana pe mere si, motivata de harnicia fetei asteia am scos oala de distilat la inaintare si m-am pornit sa fac suc de mere si pasta de mere folosind oala susnumita asa cum am citit in multe forumuri de discutii ca ar fi posibil. Si este!

Eu n-am stat sa curat merele de coaja, am curatat doar coceanele (ce ciudat suna cuvantul „cocean”… mai exista sau se spune altfel la interiorul marului?) si le-am pus la aburit. Nu am cantarit merele, am umplut cuva de ele. Am obtinut un suc foarte bun, vreo 3-4 litri, nu am masurat…

Vezi articolul original 557 de cuvinte mai mult

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s