Patura jidoveasca

Am facut azi o patura de taitei din 4 oua, 1 lingurita de ulei, sare si 350 de grame de faina. Am intins-o cu masina cu manivela, in fasii. O fasie am taiat-o in bucati si am prajit-o pe plita. E tare frumos deobservat cum pe suprafata paturii se fac ridicaturi mai inchise la culoare, ca niste buline. Candva se prajeau pe plita de la soba. Eu le mananc asa cum sunt, devin crocante. Se pot insa rupe in bucatele si pune in supa clara, in loc de taitei.

Nu stiu daca numele este corect din punct de vedere politic. Asa se numea patura asta la mine-n familie, asa ii spun si eu. Si daca gresesc si jignesc pe careva imi cer scuze.

 

7 gânduri despre ”Patura jidoveasca

    • simplitaly zice:

      asta e ce imi amintesc eu, tu mai trage-o pe bunica-ta de limba… eu nu mai am bunici… pe mine ma intereseaza foarte tare procesul cu care faceau painea in cuptorul de lemne ca am si eu unul. Imi amintesc ca parca lasau aluatul peste noapte la dospit? Aveau si formele alea negre pentru copt paine, poate o sa le gasesc in SM la piata de vechituri… mai vedem 🙂

      Apreciază

  1. simplitaly zice:

    Prin 9-10.08. Ti-am scris ceva pe privat pe FB.
    Vin inarmata cu un carnetel si-un pix si prima batraba ce-mi iese in cale incep s-o interoghez in legatura cu bucataria satmareana si imi scriu tot 🙂
    Imi pare rau pentru bunica ta, acuma este impreuna cu ale mele si se uita de sus cu drag la noi 🙂

    Apreciază

Lasă un comentariu