Intram de maine in Zona 2 – „Mai ce interesanta sunt!”

Dragele mele prietene

De maine suntem in Zona 2 – Bucataria. Cine este la inceput cu programul asta o sa continue sa sorteze lucrurile din bucatarie. Sa tinem minte sa dam drumul lucrurilor pe care nu le iubim, sa binecuvantam pe cineva cu lucrurile care noua nu ne folosesc. Cine a terminat deja sortatul poate face saptamana asta curatenia detaliata. Pentru noi toate vin misiunile zilnice.

Obiceiul lunii este sa lustruim chiuveta si s-o mentinem goala si curata. Dupa fiecare gatit spalam vasele si le punem la locul lor. Vasele ce se strang peste zi (cate un pahar, un cutit sau alte maruntisuri nu le punem in chiuveta ci le „ascundem” pe o tava sub chiuveta sau – eu am optat pentru – in cuptor. Am avut o tavita pe care acuma am inlocuit-o cu un lighenas (se mai foloseste cuvantul asta??!). Cand gatesc scot si lighenasul din cuptor si-l umplu cu apa. Spal pe masura ce gatesc.

Personal mai am un drum lungut de facut pana sa ajung sa fu 100% lipsita de stres in ceea ce priveste munca in casa si bucatarie. Insa deja a inceput sa-mi placa drumul.

Poate incercam saptamana asta sa schimbam ceva din vocea aia interioara care cateodata ne striga-n creieri „Mai da proasta mai esti!!”. Cand o auzim sa ne oprit automat si sa reformulam schimband cuvantul „proasta” cu „interesanta”. Sau cu „lina de calitati!”. Sau fiecare cu ce vrea, important este sa rescriem programul dupa care vorbim noi cu noi. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s